Головна Статті Політика вибори Кадрове фіаско «Європейської Солідарності»: в голови Боярської ОТГ просувають підозрюваного у казнокрадстві
commentss Cтатті Всі новини

Кадрове фіаско «Європейської Солідарності»: в голови Боярської ОТГ просувають підозрюваного у казнокрадстві

Кандидатом у голови Боярської ОТГ від "Європейської Солідарності" може стати Вадим Гедульянов, який славиться неоднозначною репутацією у політиці та є підозрюваним в кримінальній справі

18 серпня 2020, 18:27 comments4519
Поділіться публікацією:

Днями у Боярці, що на Київщині відбулася неординарна подія. Прокурор Києво-Святошинського району особисто вручив підозру про скоєння злочину екс-голові районної ради Вадиму Гедульянову, причому зробив це в присутності журналістів.

Кадрове фіаско «Європейської Солідарності»: в голови Боярської ОТГ просувають підозрюваного у казнокрадстві

Екскерівника Києво-Святошинського району Вадима Гедульянова підозрюють у розтраті бюджетних коштів

Екскерівника Києво-Святошинського району підозрюють у розтраті бюджетних коштів.  За даними слідства, у листопаді 2016 року підозрюваний, працюючи головою Києво-Святошинської районної ради, уклав договір з товариством про здійснення капітального ремонту приміщень адміністративної будівлі райради. Надалі, експосадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, достовірно знаючи, що товариство умови договору не виконало, вніс свідомо неправдиві відомості до офіційних документів. На підставі яких, підряднику з місцевого бюджету незаконно перераховано 1,2 млн грн. У разі доведення вини, Гедульянову загрожує ув’язнення строком до 5 років.

Сам підозрюваний встиг заявити про "політичні переслідування" та про те, що "владі його не залякати". При цьому Гедульянов називає себе "лідером рейтингу", щоправда, не уточнює якого саме. Найцікавіше те, що підозрюваний планує очолити список "Європейської солідарності" і балотуватися на голову Боярської ОТГ від цієї політсили. Чому ж проукраїнська політична сила зупинила свій вибір на людині з такою, м`яко кажучи, неоднозначною біографією? Адже цей персонаж не тільки  має сумнівне походження своїх великих статків, а й свого часу встиг побувати активним членом Партії регіонів.

Вадим Гедульянов народився в нині окупованому Криму, а свою політичну кар`єру починав будувати в Одесі. Там він навчався в юридичній академії, яку очолює Сергій Ківалов. У 2012 році Гедульянов, якому на той момент було всього 22 роки, навіть намагався балотуватися до Верховної Ради, однак з невідомих причин зняв свою кандидатуру. Саме з даних ЦВК стало відомо, що Гедульянов був членом Партії регіонів.  

Кадрове фіаско «Європейської Солідарності»: в голови Боярської ОТГ просувають підозрюваного у казнокрадстві  - фото 2

До 2015 року Вадим Гедульянов працював юристом і координував роботу двох чи трьох квіткових ларьків в Одесі, але при цьому прагнув до змін. Завдяки дружбі із однокурсником по "киваловській академії", батько якого, Олександр Тигов, тоді очолював Києво-Святошинську район, Вадим переїхав у Боярку. Саме Тигов не тільки допоміг з переїздом, а й пролобіював хлопця в список "БПП". Таким чином одесит став депутатом Києво-Святошинської райради. 

А вже через рік Гедульянов зрадив Тигова і посів крісло голови одного з найбагатших районів не лише Київщини, а й всієї України. Пізніше Тигов довів у суді, що його змістили незаконно, втім Гедульянову вдалося всидіти у кріслі аж до 2019 року. ЗМІ пишуть, що куратором Гедульянова тоді була керівниця районної держадміністрації Мирослава Смирнова, близька до кума міського голови Києва Артура Палатного людина. Смирнова була помічницею Палатного у 7-му скликані Верховної Ради. 

До просування Гедульянова долучилась активна функціонерка "Європейської солідарності" Вікторія Сюмар. Саме вона нібито лобіює висування Гедульянова у Боярці від цієї партії. 

Цікаво, що Вадим Гедульянов, який встиг побувати у лавах Партії регіонів, а згодом перейшов до БПП, минулого року активно загравав із командою Володимира Зеленського. Про це, зокрема, згадує у своєму розслідуванні журналіст Євген Куксін. Також такий висновок можна зробити просто переглянувши сторінку Гедульянова у Facebook. 

Влітку 2019-го це Гедульянов навіть встиг попрацювати проти своєї кураторки Мирослави Смирнової. Чиновниця балотувалась до ВР від "Удару", тоді як Гедульянов не соромився підтримувати мало кому відомого Олександра Горобця. Але вочевидь "Слузі народу" послуги Гедульянова не знадобилися і він вирішив дотиснути "Європейську солідарність".

Цікаво, що декларація про доходи Гедульянова аж до 2017 року була повністю пустою – ні нерухомості, ні коштів у банку, ні навіть якихось вагомих збережень у молодого політика не було. 

У своєму розслідуванні у грудні 2019 року журналіст Євген Куксін розповідає, що у 2017 році Вадиму Гедульянову вдалося дивним чином купити дві великі квартири під Києвом за ціною, що в десятки разів нижча за ринкову. 

Гедульянов у своїй декларації вказує, що квартира на 100 кв. метрів йому нібито коштувала усього 210 000 гривень, а за другу, трохи меншу – на 79 квадратів, він віддав лише 159 000 гривень. Таким чином виходить, що ціна квадратного метра у люксовому житловому комплексі "Білий шоколад city lake" для Гедульянова склала порівняно мізерні 2000 гривень.

 Кадрове фіаско «Європейської Солідарності»: в голови Боярської ОТГ просувають підозрюваного у казнокрадстві  - фото 3

Однак, за даними сайту нерухомості "ЛУН", ціна квадратного метра на квартири у цьому ЖК складає у середньому 14 000 гривень. Наприклад, квартиру площею 96,67 кв метрів можна придбати за 1 млн 340 тисяч гривень. Тобто це в рази дорожче, ніж вказує у своїй декларації Вадим Гедульянов.

Кадрове фіаско «Європейської Солідарності»: в голови Боярської ОТГ просувають підозрюваного у казнокрадстві  - фото 4


Кадрове фіаско «Європейської Солідарності»: в голови Боярської ОТГ просувають підозрюваного у казнокрадстві  - фото 5

У цьому ЖК, за версією Гедульянова, можна придбати квартиру за 2000 грн. за квадратний метр

Також у 2017 році у Гедульянова з`являється автомобіль Toyota land cruiser Prado. Машина того ж року, як і в нашого героя, на сайтах з продажу авто коштує від 25 до 30 тисяч доларів. І це при тому, що станом на 2016 рік у Гедульянова із заощаджень було задекларовано всього 1000 доларів та 152 тисячі гривень готівкою. Заробітна плата в Києво-Святошинській районній раді в нього була лише 24 000 гривень.

Кадрове фіаско «Європейської Солідарності»: в голови Боярської ОТГ просувають підозрюваного у казнокрадстві  - фото 6

Також цікаво, що у Гедульянова, який згідно декларації, не має грошей, з`явився благодійний фонд імені самого себе. З цього приводу місцеве видання "Моя Київщина" пише, що в мерії глузують: "Ексчиновник із майже нульовою річною декларацією нині є благодійником!". 

Відомі випадки, коли благодійні фонди використовували політики для особистого піару, а іноді і для відмивання коштів. Крім того, "передвиборча благодійність" іноді використовується для побудови "мотиваційних сіток" — є певна частина людей, які за гроші готові голосувати за будь-кого. Нині ж "благодійний фонд імені Вадима Гедульянова" роздає бабусям окуляри та обдаровує соціально незахищених людей. 

Кадровий голод, про який постійно розповідає Президент України Володимир Зеленський, схоже став глобальним трендом. З фактичним початком передвиборчої кампанії на місцевих виборах він яскраво прослідковується у головного конкурента "Слуги народу" — партії "Європейська Солідарність". Остання, відчуваючи кадровий голод, просуває на виборну керівну посаду в області людину, яка проявила себе не з кращої сторони як політик і підозрюється у казнокрадстві. Саме така нерозбірливість у кадрах може призвести до втрати електоральної підтримки "Європейської Солідарності".  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини