Головна Новини Політика вибори ЦВК і ОБСЄ обговорили проведення осінніх виборів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦВК і ОБСЄ обговорили проведення осінніх виборів в Україні

Представники ЦВК і ОБСЄ підняли ключові питання, які стосуються запобігання будь підтасування голосування

30 липня 2020, 18:11
Поділіться публікацією:

Сьогодні у Центральній виборчій комісії відбулася робоча зустріч заступника голови комісії Сергія Дубовика з представниками Місії Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ з оцінки потреб для спостереження за місцевими виборами на чолі з керівником департаменту з питань виборів БДІПЛ ОБСЄ Олександром Шликом. Про це повідомляє Інтерфакс-України.

ЦВК і ОБСЄ обговорили проведення осінніх виборів в Україні

"Під час спілкування сторони обговорили ряд аспектів, пов'язаних з підготовкою до проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року. Насамперед мова йшла про проблеми в розрізі проведення виборів за новим виборчим законодавством (Виборчим кодексом України). Зокрема, про організацію роботи територіальних та дільничних виборчих комісій в умовах нової системи, а також зміна процедур — з підрахунку голосів виборців, складання протоколів про підрахунок голосів виборців, підсумки голосування, результати виборів ", — повідомляє прес-служба ЦВК.

Окремо йшлося про виклики, пов'язані з проведенням місцевих виборів в умовах зміни адміністративно-територіального устрою. При цьому, як зазначив Дубовик, укрупнення районів, передбачене цією реформою, не повинно вплинути на процес формування складу територіальних виборчих комісій.

Також учасники зустрічі зупинилися на питаннях зміни та визначення виборчої адреси виборців за місцем їх фактичного проживання, що стало можливим в результаті прийняття комісією згідно з Виборчим кодексом України відповідних порядків, що регламентують ці процедури. Особлива увага акцентувалася на необхідності широкого інформування виборців, насамперед внутрішньо переміщених осіб, про надану їм можливість прийняти участь у голосуванні в тих територіальних громадах, де вони проживають.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що політичні експерти зробили прогноз проведення місцевих виборах в ОРДЛО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини