Головна Новини Політика внутрішня політика План Медведчука з питання Донбасу - найбільш ефективний: думка аналітика
commentss НОВИНИ Всі новини

План Медведчука з питання Донбасу - найбільш ефективний: думка аналітика

«План Кравчука» щодо розв'язання кризи на Донбасі - швидше за все особиста позиція цього політика з даного питання

12 листопада 2020, 17:45
Поділіться публікацією:

Не вщухають дискусії щодо врегулювання ситуації на Донбасі. У тристоронніх переговорах в Мінську озвучуються різні позиції, одна з яких — висловлювання представника України Леоніда Кравчука. Водночас, експерти вважають, що єдиним планом врегулювання може стати так званий "План Медведчука".

План Медведчука з питання Донбасу - найбільш ефективний: думка аналітика

Про це в ефірі NewsOne заявив політичний аналітик Андрій Бузаров.

"Те, що озвучував Леонід Кравчук стосовно перенесення виборів на Донбасі на березень — швидше за все, особиста позиція Кравчука, не більше того. Ми знаємо, що є Мінські угоди. Їх визнають і США, і Росія, і Франція, і Німеччина. На сьогодні ніхто з політичних суб'єктів не пропонує нічого більш збалансованого. Єдине, що є, — це "план Медведчука". У ньому є конкретні пропозиції, пов'язані як з прийняттям законів по кожному пункту Мінських угод, так і певні моменти поступок ", — повідомив Андрій Бузаров.

Раніше голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявив, що внесення змін до Конституції України з урахуванням особливостей окремих районів Донецької та Луганської областей, узгоджених з представниками цих районів, прямо прописане в Мінських угодах.

Про це політик нагадав, коментуючи заяву віце-прем'єра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, який повідомив, що Україна не має наміру закріплювати особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей в Конституції і не веде таких переговорів в рамках Мінського процесу.

Також Медведчук констатував, що немає ніяких просувань в питаннях мирного врегулювання на Донбасі.

"Те, що пан Зеленський підписав указ, розширив ряд посадових осіб та їх повноважень, які будуть спрямовані на реалізацію в окремих робочих підгрупах тристоронньої контактної групи, — це, безумовно, добре. Але без виконання Мінських угод, без виконання Паризького комюніке, яке було підписане 9 грудня 2019 року в Парижі за участю Президента Зеленського, без того, щоб пункти, які там викладені, почали виконуватися, ніякого мирного врегулювання, ні за яких розмовах, ні за яких деклараціях, які звучать майже щодня, не буде ", — заявив політик.

Нагадаємо, раніше представники сенату Франції заявили про відкритість і спілкуванню в рамках парламентського виміру, яке запропонував Віктор Медведчук. Про це заявив глава верхньої палати французького парламенту Жерар Ларше.

"Коли ми говоримо про" нормандській формат", ми говоримо про Мінські домовленості. І, природно, цю пропозицію, яку зробили нам наші друзі з Ради Федерації. Ми готові до цього питання — до всього, що допоможе просунутися до стабілізації в Україні, повернення діалогу", — сказав Ларше.

Раніше, 20 грудня 2019 року в Москві президент РФ Володимир Путін підтримав ідею максимально використовувати можливість діалогу між парламентарями України, Росії, Німеччини та Франції для досягнення миру на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини