Головна Статті Політика кабмін Міністр Любченко відволікає увагу від можливих "скруток"
commentss Cтатті Всі новини

Міністр Любченко відволікає увагу від можливих "скруток"

Перший віце-прем'єр розгорнув піар-кампанію з метою перебити негатив в ЗМІ

20 серпня 2021, 13:48
Поділіться публікацією:

Міністр економіки Олексій Любченко, який може бути причетний до багатомільярдних "скрутки" ПДВ, почав масштабну піар-кампанію, ймовірно, щоб нейтралізувати негатив в ЗМІ, пов'язаний з гарячою темою податкових зловживань. Незважаючи на те, що факти наявності скруток зафіксовані експертами, слідчою комісією Верховної Ради, аналітиками правоохоронних органів, навіть самої ДПС — Любченко намагається "вивести" тему "скруток" з інформаційного поля.

Міністр Любченко відволікає увагу від можливих "скруток"

Олексій Любченко - фото з відкритих джерел

За останні кілька тижнів згадок віце-прем'єр-міністра Олексія Любченка стало в ЗМІ набагато більше. Чиновник став виходити з повідомленнями на різні теми, можливо, щоб на першому місці з його прізвищем не згадували "скручування" податку на додану вартість.

Тема зі "скрутками" спливла в медіа не випадково: ЗМІ, які вивчали його минуле, впевнені, що Любченко активно планує стати прем'єр-міністром після переформатування уряду у вересні.

Крім "азарівського" минулого поставити йому було особливо нічого, поки не з'явилися офіційні звіти тимчасової слідчої комісії Верховної ради з розслідування податкових зловживань. Її створили після заяв екс-міністра фінансів Ігоря Уманського про те, що "скручування" ПДВ в країні складають до 60 млрд грн. на рік. Коли Олексій Любченко прийшов на пост глави ДПС в травні 2020 року, було припущення, що він почне зі "скрутками" боротися. Однак за цей період "скручування" лише стали об'ємніше та інтенсивніше.

Коли тему вперше порушили в ЗМІ, це навряд чи викликало захват Міністерства економіки. Тому там нібито прийняли рішення "перекривати негатив позитивом" в інформаційному просторі, ніж боротися зі скрутками.

В результаті тільки за перші два тижні серпня Олексій Любченко встиг прокоментувати теми зайнятості і безробіття, заочно посваритися з Нацбанком, оцінити перспективи боргових виплат України, виступити експертом щодо Бюро економічної безпеки, заявити про посилення контролю за виплатами зарплат, впорядкування роботи держпідприємств, оцінці їх збитків , дати прогноз ВВП і порадіти його реальним цифрам, розповісти про експорт до ЄС, податки для забудовників, регулювання цін на автогаз, доступні кредитах , перевірки нелегальних працівників, пожурити Держспоживслужбу за мегаштраф для "Нової пошти" і звичайно ж, приголомшити українців новиною про те , що їх зарплати, виявляється, ростуть в два рази швидше за ціни. Крім того, Любченко також прокоментував майбутню поїздку Володимира Зеленського в США, виступив за розкриття персональних даних при сплаті податків, розповів про стимулювання українських виробників, залучення коштів для екомодернізаціі.
Міністр Любченко відволікає увагу від можливих ”скруток” - фото 2
Міністр Любченко відволікає увагу від можливих ”скруток” - фото 3
Міністр Любченко відволікає увагу від можливих ”скруток” - фото 4


Таких обсягів інформації в "мертвий сезон" — в серпні, коли всі депутати і інші політичні гравці перебувають на відпочинку, а ЗМІ працюють майже в "черговому" режимі вихідного дня — не генерує не тільки жоден міністр, а й навіть прем'єр. Любченко ж, схоже, вирішив позиціонувати себе "експертом з усіх питань" і майбутнім главою уряду, забираючи на себе в інформпросторі максимум уваги.

Складно сказати, наскільки дієвою є така тактика. З одного боку, новин про чиновника стало хоч греблю гати. З іншого — частина з них може носити замовний характер ( "кондові" "паркетні" формулювання і одноманітні заголовки, які в "своїх" новинах журналісти як правило адаптують під більш "живий" редакційний стиль). Залишається питання, хто фінансує цю активність: особисто Любченко зі своєї кишені, його спонсори або ж українські платники податків через бюджет.

Крім того, піарники Любченка, скоріше, намагалися грати зі смислами, вириваючи з контексту окремі фрази з інтерв'ю глави партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка, щоб підтримати свого шефа.

Міністр Любченко відволікає увагу від можливих ”скруток” - фото 5


А оскільки експертні коментарі стосовно діяльності Любченка і його програми дій відсутні, піарники, ймовірно, вирішили рухати "інсанди" через телеграм-канали та приватне позиціонування самого Любченка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини