Головна Новини Політика Скандали.Політика В Deutsche Welle не очікували, що Медведчук поверне історію з Біблією Гутенберга собі на користь, - Пілецька
commentss НОВИНИ Всі новини

В Deutsche Welle не очікували, що Медведчук поверне історію з Біблією Гутенберга собі на користь, - Пілецька

Політконсультант Юлія Пілецька заявила, що у відповідь на матеріал Deutsche Welle про Біблію Гуттенберга з колекції Віктора Медведчука політик прочитав лікнеп

9 червня 2020, 14:35 comments1444
Поділіться публікацією:

Німецьке видання Deutsche Welle спробувало влаштувати розслідування навколо Біблії Гуттенберга з колекції лідера "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, але політик зумів обернути ситуацію собі на користь. Про це пише політичний консультант Юлія Пілецька.

В Deutsche Welle не очікували, що Медведчук поверне історію з Біблією Гутенберга собі на користь, - Пілецька

За словами Пилецької, було б набагато краще, якби Deutsche Welle звернула увагу, що родина Віктора Медведчука заплатила податків (включаючи військовий збір) більше, ніж президент Зеленський та інші українські політики.

"Отже, в фокусі уваги "небайдужих" ЗМІ потрапила декларація Медведчука. Зовсім не тому, що за минулий рік родина політика заплатила в бюджет України 43,343 мільйона гривень податків, серед яких 4,787 мільйона військового збору (а це істотно більше і президента Зеленського, і всіх "перших осіб" України, та інших "професійних патріотів"), — зазначила політолог.

Замість цього, вважає Пілецька, Deutsche Welle спробувала влаштувати "хайп" на тему Біблії Гутенберга, але натомість вони отримали "лікнеп" від Віктора Медведчука.

"Широкого публічного хайп-ефекту з усього цього, правда, так і не вдалося досягти — "розвідувачі" чомусь не подумали, що колекціонери зазвичай глибоко знають, чим володіють. Тому Медведчук прочитав співробітникові Deutsche Welle короткий "лікнеп" на тему Біблії Гутенберга і її непростої долі", — написала вона.

Політик відразу ж особисто і дуже детально відповів журналісту, виправивши всі неточності в матеріалі Deutsche Welle, заявила політконсультант.

"І, до своєї честі, Медведчук показав себе дуже глибоким знавцем і поціновувачем світової культурної спадщини. Він розповів, що цей фрагмент Біблії Гутенберга 1455 року є одним друкованим листом з книги, яка належала відомому американському колекціонеру і букіністу, президенту Американської асоціації книготорговців Габріелю Уеллсу і описана у фундаментальній монографії Еріка Уайта", — повідомила політолог.

Крім того, Медведчук заявив, що справжні вчені, які дійсно займаються науковими дослідженнями, завжди можуть звернутися до нього і отримати інформацію про книги з його колекції. За словами Пилецької, "це природна поведінка для справжнього цінителя, якому й самому цікаво бути причетним до наукового відкриття".

"Тому, чесно кажучи, незрозуміло, навіщо Deutsche Welle було робити штучну сенсацію — а потім отримувати публічну виволочку", — запитує політолог.

За її словами, автори "журналістського розслідування" зараз трохи розгублені, вони не очікували, що Медведчук так блискавично розставить всі крапки над i та зможе повернути ситуацію собі на користь.

Нагадаємо, депутат Європарламенту закликав Євросоюз обговорити ініціативу Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини