Скандал в "Слузі народу": нардепа Третякову звинуватили в нацизмі

Рада Федерації профспілок вимагає відправити у відставку депутата Галину Третякову за її висловлювання про "дітей низької якості"

У скандал вплуталася черговий депутат зі "Слуги народу". Цього разу главу парламентського комітету з питань соцполітики Галину Третякову в звинуватили в нацизмі. Під час вебінару, який онлайн проводила Київська школа економіки, депутат назвала дітей з бідних родин - "дітьми низької якості". Відразу ж після цього Рада Федерації профспілок зажадала відставки Третякової.

Під час вебінару йшлося про матеріальну допомогу, яку отримують сім'ї при народженні дитини. Галина Третьякова пояснила, що, на її думку, слід підтримувати грошима, в першу чергу, "захисників і годувальників". Тобто сім'ї, де батьки заробляють і можуть забезпечити дитину всім необхідним. А ось незаможні і фінансово неграмотні громадяни можуть використовувати ці кошти не за призначенням, - впевнена депутат.

"Коли ми такі кошти даємо демографічно, то народжують дитину не для того, щоб вона отримала рівні права, освіту і все інше. Дитину народжують лише для того, щоб отримати від держави цю матеріальну допомогу. Це призводить до того, я зараз скажу жорстко, що народжуються діти дуже низької якості. В свою чергу, це закінчується тим, що вони потім теж будуть сидіти на публічному забезпеченні", - сказала Третякова.

Депутат також розповіла про приклад Сінгапуру, де свого часу заохочували стерилізацію неосвічених і незаможних жінок.

"Жорстокими і навіть садистськими методами викорчовували ті елементи, які не були годувальниками і захисниками. Треба пісню співати тому, хто встає щодня на захист батьківщини, щоб годувати своїх утриманців. Ті, хто не роблять цього, не можуть себе віднести до гідного життя. Ось так потрібно, я вважаю, захищати звичайну людину", - говорить депутат.

Ці слова викликали хвилю обурення в соцмережах і не тільки. Рада Федерації профспілок виступила із заявою та вимагає відправити Третьякову у відставку з посади голови парламентського комітету з питань соцполітики. Її позицію назвали "антисоціальною".

Деякі користувачі, і зовсім, звинуватили Галину Третьякову в нацизмі. Наприклад, колишній нардеп Борисла Береза написав у себе у Facebook наступне:

"Ці слова про "дітей поганої якості" - це ж треш якийсь із запахом нацизму. Цікаво, коли ж вона запропонує ще вимірювати циркулями черепа або стерилізувати жінок без вищої освіти?"

Раніше в скандал вплутались ще два депутати зі "Слуги народу". Давид Арахамія і Олександр Корнієнко, не вибираючи виразів, обговорювали свою колегу по фракції. Що саме сказали, "Коментарі" розповідали раніше.