Головна Новини Політика Скандали.Політика Розмова Медведчука і Суркова: кому вигідні записи і до чого тут Порошенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Розмова Медведчука і Суркова: кому вигідні записи і до чого тут Порошенко

Експерти розповіли порталу "Коментарі", кому було вигідна поява записи розмови нібито між Віктором Медведчуком і Владиславом Сурковим, а також по кому б'ють дані аудіозаписи

2 березня 2021, 13:28 comments1303
Поділіться публікацією:

25 лютого в ЗМІ опублікували запис телефонної розмови, де нібито спілкуються нардеп Віктор Медведчук і помічник Володимира Путіна Владислав Сурков.  Сам запис датований кінцем 2014 року.  На записах людина з голосом Медведчука обговорює зі співрозмовником (нібито Сурковим) поставки електроенергії в окупований Крим через компанії-прокладки.  Також в розмові нібито Медведчук каже Суркову про те, що президент Петро Порошенко запропонував йому взяти участь в обміні полоненими, а президент Росії Володимир Путін це схвалив.

Розмова Медведчука і Суркова: кому вигідні записи і до чого тут Порошенко

Віктор Медведчук - фото з відкритих джерел

Напередодні Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що аудіозапис телефонної розмови, ймовірно, Віктора Медведчука і колишнього помічника президента РФ Владислава Суркова — це не остання розмова, і будуть ще.  По кому б'ють ці записи?  Чи не здається, що ціляться не тільки в Медведчука, але і в Порошенка?  Тандем ця пара чи ні?  На ці питання порталу "Коментарі" відповідали експерти.

Порошенко працює в тандемі з Медведчуком

Керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко вважає, що оприлюднені плівки б'ють в першу чергу по Порошенку.  Він також упевнений, що п'ятий президент працює в тандемі з Медведчуком.

 "Ніколи не сумнівався, що вони — пара.  Порошенко і Медведчук працюють в тандемі — це очевидно кожному, хто хоч трохи в темі, — упевнений експерт.  - Їх ідеологічні пікіровки — це з серії "милі сваряться — тільки тішаться".

На думку Костянтина Бондаренка, плівки Медведчука-Суркова з'явилися невипадково минулого четверга:

 "Це сталося напередодні наміченої на вихідні акції на підтримку Стерненка.  За цими протестами виразно видно вуха Петра Олексійовича.  І напередодні п'ятничного засідання РНБО, де, за чутками повинні були розглядати питання про санкції щодо Порошенка.  Але після появи плівок, на яких згадується, як Порошенко давав добро на ряд моментів, в тому числі пов'язаних з поставками електроенергії до Криму, на засіданні РНБО раптом взяли дивне рішення щодо санкцій відносно давно забутих фігур.  А вуличні акції у вихідні пройшли без ексцесів. Виглядало це як примус Порошенко до світу.  Упевнений, що записи ці далеко не останні і вже точно не самі крамольні.  І хоч в суді їх як доказ пред'явити навряд чи можна, але вони серйозно б'ють по іміджу Порошенко, десакралізуючи його в очах прихильників, — зазначає експерт.  - З огляду на, як Зеленський розправився з Медведчуком і прибрав до нігтя Порошенка, він довів, що є сильною фігурою".

Об'єктом цієї інформаційної провокації є Порошенко

"Зазначу, що об'єктом цієї інформаційної провокації є ні Медведчук, ні Сурков, а безпосередньо п'ятий президент Порошенко.  До того ж автентичність самої розмови викликає сумніви.  Ініціатори цієї провокації з Банкової допустили цілий ряд стратегічних помилок, коли монтували ці розмови.  Адже Порошенко ніколи не приховував, і неодноразово інформував суспільство про комунікації з Медведчуком як з посередником в контактах з Росією ", — підкреслює політичний аналітик Павло Нусс.

Він звертає увагу, що на роль комунікатора з РФ, Медведчука рекомендувала Ангела Меркель під час телефонної конференції нормандської четвірки в червні 2014 року.

 "Головною темою цієї комунікації було звільнення заручників.  Путін тоді був згоден вести обмін тільки через Медведчука.  Заради звільнення полонених Порошенко на це погодився, і це дозволило провести кілька великих обмінів і повернути українців додому, — зазначає Павло Нусс. — При цьому зазначу, що політична активність Медведчука всередині країни під час президентства Порошенко була заблокована.  У велику політику Медведчук повернувся вже за Зеленського — на дострокових парламентських виборах-2019 і місцевих у 2020-му".

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що буде після публікації розмови Медведчука і Суркова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини