Головна Новини Політика Скандали Рада хоче розслідувати харчові закупівлі Міноборони на 6 млрд, - нардеп
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада хоче розслідувати харчові закупівлі Міноборони на 6 млрд, - нардеп

Волонтери опублікували фото продуктів, які закуповує компанія «Військсервіс-волонтер» для Міноборони

6 квітня 2021, 13:57
Поділіться публікацією:

Народні депутати планують вивчити і дати оцінку харчовим закупівлям Міноборони вартістю майже 6 млрд грн, які отримала фірма "Військсервіс-волонтер". Про це заявила у коментарі народний депутат від партії "Голос" Соломія Бобровська.

Рада хоче розслідувати харчові закупівлі Міноборони на 6 млрд, - нардеп

Армія України. Фото з відкритих джерел

"Ми вже надіслали листи на адресу комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони. В середині квітня, коли ми вийдемо на сесію, комітет проведене засідання по цьому питанню. Аби усі були в курсі ймовірних зловживань, і нардепи також", — сказала вона.

Мова йде про серію тендерних процедур, в результаті яких МО віддало декілька держпідрядів щодо організації харчування для військових компанії "Військсервіс-волонтер". Загальна вартість контрактів сягає майже 6 млрд грн. Сама компанія стала фаворитом продуктових закупівель оборонного відомства. Тоді як видання "Голос" повідомляло про низку скандалів і навіть кримінальні провадження, що можуть бути пов’язані з цією фірмою.

Згідно з даними волонтерів, нібито ТОВ "Військсервіс-волонтер" годує українських військових "як тварин" і після перемоги в черговому багатомільярдному тендері "поставляє на передову гнилі, перемерзлі овочі, фрукти і арабську курятину найгіршої якості".

"Є щонайменше 20-30 позицій продуктів харчування, які, згідно з контрактом  повинні, але навіть не привозять у військові частини. Про це свідчать відповідні акти, підписані командирами частин. Другий момент – факт приймання харчів із подвійним маркуванням, поставка зіпсованого м'яса – курки, обколотої не відомо чим, чи свинини, всієї у крові, овочів – тухлих та застарілих. І у МО про це все добре знають, — коментує Бобровська. — Ця фірма "Військсервіс-волонтер" є прокладкою фактично, вона не має потужностей".

Нардеп додала, що до проблеми постачання таких харчів військовим може бути причетний заступник міністра оборони Ігор Халімон.

"Це мої здогадки про те, що пан Халімон може бути пов'язаний з "Військсервіс-волонтер". Халімон – це людина, під якою знаходиться тендерний комітет управління, яке давало вимоги до тендеру. Але ми будемо воювати", — додала Бобровська.

Відомо, що Антимонопольний Комітет та Окружний Адмінсуд Києва вже постановили скасувати результат одного з харчових тендерів на користь компанії "Військсервіс-Волонтер".  На депутатський запит в МО відповіли, що рішення буцімто виконали і результати нібито скасували. Однак на порталі Prozzoro в переможцях досі значиться "Військсервіс-Волонтер".

"Схоже Міністерство збрехало і не поспішає виконувати рішення суду по суті", — заявила нардеп.

Нагадаємо, про низьку якість харчування армійців та високі корупційні ризики під час закупівель продуктів днями заявив і Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини