Противнику Путіна винесли шокуючий вирок

Олексій Навальний послідовно виступає проти влади Путіна, але раніше відмовлявся визнати українську приналежність Криму

Мосміськсуд на виїзному засіданні у володимирській колонії суворого режиму засудив опозиційного Путіну політика Олексія Навального до 19 років колонії - тепер уже особливого режиму, передають російські інформагентства. Про це повідомляють "Коментарі".

Процес у "екстремістській" справі був засекречений. Він розпочався 19 червня і тривав лише місяць, всі засідання проходили у закритому режимі. 20 липня прокурор запросив для Навального, який уже відбуває у колонії №6 у Володимирській області дев'ятирічний термін у справі про шахрайство, ще 20 років особливого режиму. Термін було сформовано шляхом часткового складання за сукупністю з попереднім покаранням.

"Цифра не має значення. Я чудово розумію, що, як і багато політв'язнів, сиджу довічний термін. Де пожиттєвість вимірюється терміном мого життя або терміном життя цього режиму", - такий коментар Навального з'явився в його телеграм-каналі. - "Цифра вироку не для мене. Вона для вас. Вас, а не мене хочуть злякати і позбавити волі до опору. Вас змушують здати без бою свою Росію банді зрадників, злодіїв і негідників, які захопили владу. Путін не повинен досягти своєї мети. Не втрачайте волі до опору".

У "екстремістській" справі Навального звинуватили за сімома статтями КК РФ, найважча з яких - про створення екстремістської спільноти. "Екстремістською спільнотою" влада РФ вважає Фонд боротьби з корупцією. Також опозиціонера звинуватили у фінансуванні екстремізму та залученні підлітків у вчинення небезпечних дій та реабілітації нацизму.

Для Навального це вже третій термін останні кілька років. Після того, як суд замінив політику умовний термін у справі "Ів Роше" на реальний, його етапували до колонії загального режиму №2 у місті Покров у Володимирській області. У червні 2022 року після набуття чинності вироком про "шахрайство з донатами" та неповагу до суду - Навальний отримав дев'ять років - опозиціонера відправили до колонії суворого режиму в селищі Мелехово у Володимирській області.

Тим часом, Данилов розповів про головну відмінність українців від росіян.

Президент Нігера закликав світ не допустити проникнення ПВК "Вагнер" до його країни.

А в Україні очікується збільшення врожаю зернових та олійних.