Головна Новини Політика Скандали Примусовий привід Порошенка на допит: з’явилося рішення суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Примусовий привід Порошенка на допит: з’явилося рішення суду

На допит у справі про контрабанду картин екс-президента Петра Порошенка, який виступає свідком, можуть доставити на допит примусово

4 червня 2020, 15:16 comments1512
Поділіться публікацією:

Суд надав дозвіл на примусовий привід екс-президента України Петра Порошенка у "справі про картини". Про це інформує Державне бюро розслідувань у своєму Telegram-каналі.

Примусовий привід Порошенка на допит: з’явилося рішення суду

Так, сьогодні, 4 червня, Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про примусовий привід Порошенка для допиту у якості свідка у кримінальному провадженні № 42020000000000307. Йдеться про розслідування обставин переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників.

Допит запланований на 11:00 10 червня у приміщенні ДБР.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань повторно викликало на допити у двох справах (контрабанда картин і "плівки Деркача" із записом розмови Порошенка і колишнього віце-президента США Джозефа Байдена в 2016 році) п'ятого президента України, який є зараз нардепом. Адвокати Порошенка – Ілля Новіков та Ігор Головань – вже заявили, що їх підопічний не прийде на допит в ГБР. Пояснили тим, що його нібито викликали через відео на сайті Держбюро, а не шляхом вручення повістки, як це передбачено Кримінально-процесуальним кодексом (КПК).

Експерти розповіли виданню "Коментарі", по кому б'є "допитний серіал" за участю п'ятого президента України Петра Порошенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DBRgovua/650
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини