Головна Новини Політика Скандали.Політика Політолог заявив про зв'язки тим.в.о. глави Міненерго Буславець з олігархом
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог заявив про зв'язки тим.в.о. глави Міненерго Буславець з олігархом

За словами політолога Володимира Фесенка, тимчасово виконуючу обов'язки голови Міненерго Ольгу Буславець звинуватили в лобіюванні інтересів олігарха Ріната Ахметова

16 червня 2020, 13:35 comments1491
Поділіться публікацією:

Поділ Мінекоенерго на два міністерства майже збігся із закінченням повноважень Ольги Буславець на посаді тимчасово виконуючого обов'язки голови цього відомства. Тепер вона зможе очолювати відтворене Міненерго ще 60 днів у статусі тим.і.о., що є вкрай негативним чинником для кризової галузі, що вимагає стабільного управління. Так вважає політолог Володимир Фесенко, про що він написав на своїй сторінці в Facebook.

Політолог заявив про зв'язки тим.в.о. глави Міненерго Буславець з олігархом

За словами політолога, про чиновницькі прийоми Буславець свідчать дані ЗМІ, які вказують на лобіювання інтересів компанії ДТЕК, що належить Рінату Ахметову.

"На догоду тепловим електростанціям Ріната Леонідовича вона зупинила на позаплановий ремонт рекордну за всю історію України кількість атомних енергоблоків. На догоду сонячних і вітрових електростанцій Ахметова вона, знову-таки за твердженням злих язиків, спочатку імітувала, а потім зірвала переговори про зниження тарифів для "зеленої" генерації". У цьому сенсі також можна говорити про "технології Буславець"" — заявив Фесенко.

Проте, пише політолог, Буславець завдяки своїй надзвичайній активності привернула до себе чимало уваги й стала "токсичною, несучи сильний і потенційний ризик".

"По-перше, це ризик для прем'єр-міністра Шмигаля. Йому днями треба затверджувати програму уряду. І в парламенті напевно згадають і про проблеми у сфері енергетики і про невизначений статус Буславець, — пояснив Фесенко. — По-друге, це ризик для самого Ріната Леонідовича. Надто вже велика і скандальна увага притягнута до Ольги Анатоліївни. Якщо вже і лобіювати, то робити це треба елегантніше і менш помітно. У цьому зв'язку нагадаю, що токсичних і конфліктних персонажів у владі не любить і президент Зеленський".

Резюмуючи, політолог заявив, що країні потрібен стабільний і нескандальный міністр енергетики.

Раніше повідомлялося, що нововведення на енергоринку в Україні викликають чимало питань: дешева атомна генерація обмежується, зате теплова – більш дорога і не екологічна електрогенерація – отримує "зелене світло". Йдуть розмови про можливе зростання тарифів для населення, про колапс вітчизняної енергетики. Видання "Коментарі" за допомогою експертів розбиралася у ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини