Головна Новини Політика Скандали Політолог Руслан Бортник: "Нацкорпус" перетворився на франшизу для політичного та економічного тиску"
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог Руслан Бортник: "Нацкорпус" перетворився на франшизу для політичного та економічного тиску"

Учора на Рівненщині представники “Нацкорпусу” влаштували напад на народного депутата від “Слуги народу” Сергія Литвиненка

24 червня 2020, 16:55 comments1245
Поділіться публікацією:

Під час нападу  і в самого політика, і в його авто летіли каміння з фарбою. Згодом почалися сутички у натовпі з пострілами, внаслідок яких постраждали поліцейські. Один з них – отримав контузію. Про те, чому “Нацкорпус” перетворився на інструмент політичного тиску та інструмент вирішення економічних розборок розповів політолог Руслан Бортник. 

Політолог Руслан Бортник: "Нацкорпус" перетворився на франшизу для політичного та економічного тиску"

“Треба розуміти, з кого складається “Нацкорпус”: значною мірою з людей війни, з дуже радикальними настроями, і їх дуже легко використовувати в тих чи інших політичних чи економічних розбірках. І цими людьми відверто іноді маніпулюють — їхні політичні лідери, закулісні гравці. 


Друга проблема полягає у тому, що у багатьох регіонах “Національний корпус” нагадує іноді “франшизу”, яка потрапляє в руку тому чи іншому політичному, а іноді й кримінальному клану, які вже використовують цю франшизу зі своєю метою. І те, що ця франшиза розійшлася по Україні і іноді слабко контролюється керівництвом призводить до того, що дійсно, часто люди, які асоціюють себе чи оголошують себе “Нацкорпусом” — беруть участь у різного роду розбірках і захватах”, — каже експерт. 


Політолог додає, що на діяльність таких радикальних угрупувань, на кшталт “Нацкорпусу”, потрібні фінанси та ресурси. 


“Це сили, яким для партійної діяльності потрібні кошти. Їм потрібні ресурси, а це — вилучення власності, пограбування багатих, яке в свій час вели ще ліві й праві радикали на початку 20 століття. Це і тиск на бізнес, на політичних опонентів за метою отримання їх ресурсів. Це часто є однією з неформальних реальних складових роботи всіх радикальних організацій. В тому числі і такої як “Нацкорпус”, — пояснив Бортник. 


Нагадаємо, депутат Литвиненко, коментуючи учорашні сутички назвав їх навіть не радикалізмом, а криміналом. Політик закликав правоохоронців жорстко реагувати на подібні прояви тиску та залякування громадян. 


За словами іншого нардепа — Іллі Ківи,  що теж перебував у Березному на час інциденту, причина нападу на його колегу по парламенту, полягає у відмові Литвиненка щомісячно сплачувати "данину" “Нацкорпусу”.


Раніше "Коментарі" писали, що під час зіткнень із поліцією Києва було затримано 12 представників "Нацкорпусу". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення


Новини