Головна Новини Політика Скандали.Політика Політики, які не мають ніяких реальних успіхів, піднімають "справу Медведчука" - син Стуса
commentss НОВИНИ Всі новини

Політики, які не мають ніяких реальних успіхів, піднімають "справу Медведчука" - син Стуса

На думку Дмитра Стуса, "справа Медведчука" - це піар політиків, а не реальна боротьба за правду

24 жовтня 2020, 16:07
Поділіться публікацією:

Генеральний директор Національного музею Шевченка, син письменника Василя Стуса Дмитро Стус заявив, перед місцевими виборами на імені його батька спекулюють деякі політичні сили, які не мають реальних політичних досягнень. Про це він заявив в інтерв'ю сайту 1 news.

Політики, які не мають ніяких реальних успіхів, піднімають "справу Медведчука" - син Стуса

Коментуючи суд у справі про заборону розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса, Дмитро Стус відзначив, що деякі політики намагаються пропіаритися в цій справі на ім'я його батька.

"Як тільки наближаються вибори, відразу політики, не мають ніяких реальних успіхів, але дуже хочуть носити жупел" патріота, "піднімають" справу Медведчука ". Це триває вже багато років і відбувається за типовим радянським сценарієм. Призначають винного, і натовп підтримує обвинувачення" , — зазначив Дмитро Стус.

Також за його словами, перед місцевими виборами на імені його батька спекулюють деякі політичні сили і це відбувається досить закономірно.

"За кілька днів — вибори, перед якими на ім'я батька спекулюють політичні сили. Так що все очікувано і закономірно. Як в" Літопису Самовидця "- поки гетьмани воюють один з одним, їх перемагають іноземці. Справді — ніхто не приносив стільки шкоди як свої. Саме про це йшла мова у вірші Василя Стуса "За літописом Самовидця", — підкреслив він.

"Ситуація тягнеться вже 40 років, обросла бородою, хвостами, і, з моєї точки зору, дуже погано пахне. Але перед кожними виборами все це повторюється. Замість того, щоб говорити про перспективи, говорити про програми, щоб вести політичний діалог між різними частинами нашого політикуму і частинами, відповідно, сумпільства і між громадськими силами, які вони представляють, політики, за минулі каденцію нічого не досягли, починають витягувати на світло справу Стуса і полемізувати, в тому числі, з Медведчуком (нардепом Віктором Медведчуком, — ред.) , не мовою сучасного розвитку, а мовою те, що сталося в далекій радянської епохи, в 1980 році ", — підсумував Дмитро Стус.

Нагадаємо, що Дарницький суд Києва ухвалив рішення про заборону розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса через неправдиву інформацію про Віктора Медведчука.

Раніше "Коментарі" публікували думку Дмитра Стуса, який заявив, що його батька вбила радянська система , а не Медведчук.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини