Нардепа Шевченка виключили з фракції "Слуга народу" - причини рішення (Фото)

Народного депутата Євгенія Шевченка виключили з фракції "Слуга народу" через його підтримку білоруського режиму

Народного депутата Євгенія Шевченка виключили з фракції "Слуга народу". Сталося це після того, як депутат підтримав режим Олександра Лукашенка в питанні затримання опозиціонера Романа Протасевича. Таку інформацію надають представники партії "СН", зокрема Віталій Безгін.

Давид Арахамія натомість повідомив, що назбиралася необхідна кількість підписів для виключення Шевченка.

Варто зазначити, що після того, як влада Білорусі ініціювала екстрену посадку літака Афіни-Вільнюс під приводом "мінування", а потім затримала пасажира борту, засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, Шевченко написав у себе в Facebook слова підтримки білоруському режиму.

Спершу Євгеній Шевченко оприлюднив спільне з Лукашенком фото, підписавши його: "Бацька вам не Янукович!", а потім написав допис про те, що "мы с Бацькой за народ, за социальную справедливость, за настоящую независимость без внешнего управления".

Варто згадати й про нещодавню неузгоджену поїздку Євгенія Шевченка до Білорусі.

Нагадаємо, що Шевченко в подробицях розповів журналістам, які подарунки від самопроголошеного голови Республіки Білорусь йому дісталися під час цієї поїздки. Якщо коротко, то практично усі — їстівні.

Лукашенко вручив Євгену Шевченку спеціальний подарунковий набір під назвою "Президент". Серед його складників — пляшка унікальної горілки, яка проходить спеціальну кремнієву суперфільтрацію. До слова, нардеп уточнив, що алкоголь такої якості розробляли ще в Радянському Союзі. Доступ до подібної горілки був лише в очільників тодішніх республік. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.