Головна Новини Політика Скандали На групове зґвалтування в Кагарлику відреагували в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

На групове зґвалтування в Кагарлику відреагували в ООН

Моніторингова місія ООН закликає Україну "змінити культуру Національної поліції"

29 травня 2020, 00:36 comments2877
Поділіться публікацією:

Моніторингова місія з прав людини Організації Об'єднаних націй звернула увагу на резонансну подію, коли двоє поліцейських в райвідділі під Києвом скоїли групове зґвалтування 25-річної дівчини. Про це комісія написала на своїй сторінці в Facebook.

На групове зґвалтування в Кагарлику відреагували в ООН

Як нагадали у своєму повідомленні представники ООН, Нільс Мельцер, спеціальний доповідач ООН з питання про катування та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видах поводження і покарання, під час свого візиту в Україну ще в 2018 році, заявив, що уряду країни необхідно вносити серйозні зміни у всю правоохоронну систему.

"Необхідно прийняти швидкі та ефективні заходи для зміни культури поліції, яка, очевидно, все ще вважає жорстоке поводження прийнятним", — цитують слова Мельцера в публікації.

Також в ООН заявили, що у світлі події злочину, Офіс генерального прокурора повинен провести ефективне, швидке, ретельне і неупереджене розслідування всіх передбачуваних злочинів з боку поліції.

"Ми також закликаємо Національну поліцію вжити необхідні кроки для запобігання нових випадків катувань і жорстокого поводження в їх рядах. Нарешті, ми закликаємо Парламент України привести статтю 127 Кримінального кодексу в повну відповідність зі статтею 1 Конвенції проти катувань, закривши таким чином наявні або потенційні лазівки для безкарності", — підкреслюється за підсумками публікації.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адвокат постраждалої в Кагарлицькому відділенні поліції розповів про стан своєї підзахисної.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини