Головна Новини Політика Скандали.Політика Міністерство юстиції США звинуватило Коломойського у відмиванні грошей, - The Washington Post
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністерство юстиції США звинуватило Коломойського у відмиванні грошей, - The Washington Post

Мін'юст США розповів про схеми, за допомогою яких олігарх Ігор Коломойський відмивав гроші у Сполучених Штатах

7 серпня 2020, 02:35 comments2569
Поділіться публікацією:

Міністерство юстиції США в четвер звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського у крадіжці мільярдів доларів з банку, яким він колись володів, а потім використав величезну кількість компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі. Про це пише The Washington Post.

Міністерство юстиції США звинуватило Коломойського у відмиванні грошей, - The Washington Post

Фото: Костянтин Сазончик / ТАСС

У цивільному позові про конфіскацію комерційної нерухомості в Кентуккі і Техасі Міністерство юстиції стверджувало, що Ігор Коломойський і його діловий партнер Геннадій Боголюбов викрали у ПриватБанку так багато, що Національний банк України був змушений надати цій установі допомогу в розмірі 5,5 мільярда доларів, щоб запобігти економічній кризі для всієї країни.

Коломойський і Боголюбов були двома основними акціонерами ПриватБанку до того, як він був націоналізований, повідомило Міністерство юстиції, і ці люди в основному використовували його заради особистої вигоди для створення бізнес-імперії в Сполучених Штатах, пише видання. Вони запросили гроші у ПриватБанку, а потім перевели їх через мережу компаній, щоб ретельно замаскувати їх природу, джерело, володіння і контроль, стверджує Міністерство юстиції.

Експерти висловлюють все більшу стурбованість тим, що нерухомість  у США — включаючи заводи і важливі для американської промисловості об'єкти — стала магнітом для іноземних грошей, в тому числі доходів, одержаних злочинним шляхом за кордоном. Серед покупок Коломойського і Боголюбова були понад 5 мільйонів квадратних футів комерційної нерухомості в Огайо, сталеливарні заводи в Кентуккі, Західній Вірджинії та Мічигані, завод по виробництву мобільних телефонів в Іллінойсі та комерційна нерухомість в Техасі, стверджувало міністерство юстиції. Скарги на конфіскацію стосувалися захоплення офісного парку площею приблизно 19,5 АКРА в Далласі і будівлі PNC Plaza в Луїсвіллі.

Майкл Дж. Салліван, адвокат Коломойського, повідомив в електронному листі: "Пан Коломойський рішуче заперечує звинувачення в скаргах, поданих Міністерством юстиції".

Звинувачення, які не є кримінальними звинуваченнями, схожі на ті, які були подані банком в суд штату Делавер. Адвокат Боголюбова не відповів на повідомлення через електронну пошту з проханням прокоментувати ситуацію.

Коломойський також вже давно стикається з кримінальним розслідуванням прокуратури США у Клівленді у зв'язку з можливим відмиванням грошей. У рамках цієї справи ФБР у вівторок здійснило обшук в офісі Optima Management Group в центрі Клівленда, а також в офісі Optima в будівлі Південно-Східного фінансового центру в Майамі.

У судових документах у четвер Міністерство юстиції стверджувало, що два ділових партнери Коломойського і Боголюбова, які базуються в Майамі — Мордехай Корф і Уріель Лабері — допомогли придбати і управляти холдингами олігархів в Сполучених Штатах, які часто носять деяку версію назви Optima. "Optima Ventures в певний момент стала найбільшим власником комерційної нерухомості в Клівленді, використовуючи вкрадені кошти для покупки великих офісних будівель в центрі міста і готелю", — стверджує Міністерство юстиції.

Минулого року Марк Касовіц, нью-йоркський адвокат, який також представляє Трампа, підписав контракт на представлення інтересів Коломойського і Боголюбова у справі Делавера. Він не відразу відповів на запит про коментарі в четвер.

Нагадаємо, агенти Федерального бюро розслідувань провели обшуки в компанії Optima Management Group, яку останнім часом пов'язують з українським олігархом Ігорем Коломойським.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини