Головна Новини Політика Скандали.Політика Медведчук вимагає прозорості роботи іноземних біолабораторій
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук вимагає прозорості роботи іноземних біолабораторій

Один з лідерів партії "ОПЗЖ" Віктор Медведчук зазначив, що біолабораторії США на території країн СНД можуть нести реальну небезпеку для населення

31 травня 2020, 21:14 comments1494
Поділіться публікацією:

Голова політради парламентської партії "Опозиційний блок — За життя" Віктор Медведчук зазначив, що деятельность іноземних бактеріологічних лабораторій в Україні повинна бути прозорою. Про це він заявив в інтерв'ю ток-шоу "Прайм" на телеканалі "112 Україна".

Медведчук вимагає прозорості роботи іноземних біолабораторій

Так, за словами нардепа, співробітники даних лабораторій повинні відкрито показати, чим саме вони займаються, які методи використовують і чим це загрожує для національних інтересів країни.

"Інформація, яка є по іншим лабораторіям, викликає багато питань. Це лабораторії, які відкрилися в країнах республіках колишнього СРСР, це у Вірменії, Азербайджан, Грузія, Казахстан і Україна. Ми хочемо знати, чим там займаються", — додав Медведчук.

Також він додав, що окремі випадки діяльності випробувачів могли викликати серед населення реальне зараження інфекціями і серйозними захворюваннями.

"Звідки нам відомо, що роблять ці лабораторії? Більше того, вони вивчають генотип громадян України, які мешкають в різних регіонах нашої країни. З якою метою це робиться? З метою збереження їх здоров'я? З метою озброїти їх засобами захисту від небезпечних захворювань? Або виходячи з розрахунку того, як на організми наших людей, проживають на півдні, на сході, на заході, в центрі України, можна впливати тими або іншими засобами, які продовжують бути засобами біологічних та бактеріологічних досліджень? Чому протягом останніх 20 років США гальмують переговорний процес по міжнародній конвенції про заборону, про знищення біологічних та бактеріологічних засобів і припинення досліджень? Чому ці переговори не проводяться? Значить, є якийсь інтерес, є якась мета", — вказує опозиційний політик.

Медведчук додав, що, крім самого здоров'я людей, небезпека може зачіпати і економічні інтереси країни, а його фракція вже неодноразово робила запити по зазначеним ризикам

"Тому що ми вважаємо, що ця ситуація повинна стати прозорою. Ми вважаємо, що, якщо хтось вважає, що там нічого небезпечного для життя і здоров'я наших людей, для нашої економіки не відбувається, то це повинні показати і продемонструвати. Поки такого бажання немає, поки йде шлях дії проти нас, то є і проти партії в цілому, і проти мене і пана Кузьміна, тому що американці, мабуть, добре розуміють, що вони приховують. Приховують те, що, мабуть, не можна робити на території США, так як закон це забороняє", — підсумував парламентарій.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляли, що Віктор Медведчук розповів, як реформи чинної влади ведуть Україну до економічного спаду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини