Головна Новини Політика Скандали.Політика «Хто в цій країні задоволений ним, окрім кланів?»: Саакашвілі про міністра фінансів Марченка
commentss НОВИНИ Всі новини

«Хто в цій країні задоволений ним, окрім кланів?»: Саакашвілі про міністра фінансів Марченка

Міхеїл Саакашвілі вже не вперше виступає з обвинуваченнями в сторону голови Мінфіну Сергія Марченка

13 квітня 2021, 18:30
Поділіться публікацією:








Голова Виконавчого комітету реформ Міхеїл Саакашвілі звинуватив міністра фінансів Сергія Марченка в нібито причетності до корупційних схем на митниці та в податкових органах. Про це він заявив під час програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

«Хто в цій країні задоволений ним, окрім кланів?»: Саакашвілі про міністра фінансів Марченка

Саакашвілі. Фото з відкритих джерел

"Чи може бути, щоб ми два роки говорили або рік останній, поки він працює, що у нас крадуться стільки мільярдів, і ця людина працювала ще міністром фінансів. Поясніть мені це чудо. Яким чином ця людина, яка ані розмовляти не вміє, ніколи ніхто розумної речі від неї не чув, жодної позитивної ідеї від нього не чув, всі починання він блокує, і плюс він і все його міністерство повністю пов'язані з системою корупції, продовжує працювати міністром фінансів. Хто в цій країні задоволений ним, окрім кланів, які роблять гроші на цій системі?" — заявив Саакашвілі.

Зазначимо, що це вже не перший випад голови Виконавчого комітету реформ на адресу чинного міністра фінансів. Раніше він звинувачував Марченка в нібито поверненні на одеську митницю "схем Януковича".

"Я запитав міністра, чому після призначення нового очільника митниці на наступний день всюди масово були призначені начальниками люди, всім відомі як підопічні головного митного мафіозі часів Калетника і Насирова — Романенко. На що міністр відповів, що взагалі не знає, хто такий цей Романенко. Тобто прикинувся дурником", — говорив політик восени минулого року.

До цього Саакашвілі стверджував, що Марченко погрожує уряду відставкою, якщо не буде призначений потрібний йому голова митниці.

"Ми реально рухаємося до повного колапсу і прірви масштабу першої половини 90-х років... Я б на місці президента Зеленського однозначно звільнив би усіх цих міністрів. Звичайно, звільнив би. Я не розумію, чому він терпить міністрів, зокрема оцього міністра, який зараз стоїть біля мікрофона (міністра фінансів Марченка, — ред.). На митниці призначили один клан, тепер змінили голову митниці, і знову призначають йому заступників: кожен день — представник конкретного клану", — говорив Саакашвілі під час іншого токшоу в листопаді 2020 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини