Головна Новини Політика Скандали.Політика Джангіров: Влада заважає Медведчуку, щоб не дати йому забрати із ОРДЛО утримуваних там жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Джангіров: Влада заважає Медведчуку, щоб не дати йому забрати із ОРДЛО утримуваних там жінок

Намагаючись зупинити процес передачі полонених, Медведчуку навіть заборонили виліт із України

21 січня 2021, 18:30
Поділіться публікацією:

Українська влада всіляко перешкоджає Віктору Медведчуку забрати з ОРДЛО утримуваних там осіб, в тому числі вводячи суспільство в оману заявами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової. Про це в своєму Facebook написав журналіст-політолог Дмитро Джангіров.

Джангіров: Влада заважає Медведчуку, щоб не дати йому забрати із ОРДЛО утримуваних там жінок

Фото: РИА Новости

"У ситуації з односторонньою передачею Україні з боку самопроголошених республік утримуваних осіб, про яку "ЛДНР" домовилися з лідером ОПЗЖ Віктором Медведчуком, офіційний Київ балансує між "зрадою", дрібними капостями і спробою очолити процес, до якого влада не має відношення", — зазначив він.

За його словами, запуск тез про "зраду" через Кравчука & Co — мовляв, організація звільнення українців "приватною особою" (хоча депутата ВР і лідера головної опозиційної партії дивно називати "приватною особою"!) щось там підриває і чомусь там не відповідає — явно провалився. По-перше, тому, що для нормальних людей найбільш важливим є повернення людей (та ще й жінок) додому, а суб'єкт повернення — вторинний. По-друге, тому, що Віктор Медведчук і раніше неодноразово ОСОБИСТО домовлявся про передачу полонених / утримуваних осіб із представниками ОРДЛО.

Журналіст зазначив, що після цього влада вирішила піти шляхом дрібних капостей проти Медведчука і ввела заборону на його виліт із країни.

"Далі, як водиться, наступила стадія дрібних капостей. Як стало відомо, Державіаслужба отримала розпорядження не випускати будь-який літак, на якому летить Медведчук з України. "Хоботов, це дріб’язково!" — в черговий раз повторю слідом за класиком, і додам: а по відношенню до осіб, якиз звільняють, ще й підло, адже очевидно, що ці заходи спрямовані на те, щоб не дозволити забрати цих людей", — зазначив він.

У той же час Медведчук зміг переграти владу, адже замість польоту за людьми, він запропонував особисто їх зустріти на одному з контрольно-пропускних пунктів на Донбасі.

"Однак, на Банковій, очевидно, погано уявляють собі логістику процесу, тому що Медведчук легко переграв всі ці хаотичні рухи тіла в стилі "не пущать і заборонити", запропонувавши зустріти звільнених на КППВ на лінії розмежування. Тим більше такі прецеденти вже були — наприклад, 6 квітня 2015 року влада невизнаних республік передала українській стороні 16 полонених бійців ВСУ через один із КППВ на Донбасі. Тут ОП разом із Зеленським підвело, що називається, незнання матчастини", — вказав політолог.

Зазнавши невдачі, керівництво України спробувало очолити цей процес:

"Ну, і третя стадія — спробувати очолити неприємний для себе процес, як, наприклад, це зробив Петро Порошенко в згаданому вище випадку, особисто інформаційно супроводжуючи події ... вже після переходу повернутих із полону бійців на підконтрольну територію. Ось і напередодні обмудс(ву)мен Людмила Денисова дала дивний брифінг, на якому, будучи абсолютно не інформовною щодо ситуації, зробила "вкид", назвавши невірну кількість людей і описавши фальшивий "літаковий" маршрут їхнього прибуття в Україну. Все сказане — мимо каси, але, як то кажуть, осад про "глибоку залученость у процес" у когось може залишитися..." — написав Джангіров.

Він звернув увагу, що насправді ж, на сьогодні (в буквальному сенсі — "на сьогодні"!) мова йде про передачу 4-х жінок (перших зі списку на звільнення) через КПВВ "Майорськ". Про що Віктор Медведчук довів до відома голову СБУ Івана Баканова в своєму листі, в якому просить видати йому і звільненим жінкам необхідні пропускні документи.

Джангіров: Влада заважає Медведчуку, щоб не дати йому забрати із ОРДЛО утримуваних там жінок - фото 2
Джангіров: Влада заважає Медведчуку, щоб не дати йому забрати із ОРДЛО утримуваних там жінок - фото 3
Джангіров: Влада заважає Медведчуку, щоб не дати йому забрати із ОРДЛО утримуваних там жінок - фото 4
Джангіров: Влада заважає Медведчуку, щоб не дати йому забрати із ОРДЛО утримуваних там жінок - фото 5
Джангіров: Влада заважає Медведчуку, щоб не дати йому забрати із ОРДЛО утримуваних там жінок - фото 6

"Так що питання повернення тепер знаходиться цілком у руках глави СБУ de jure, але, як ми розуміємо — особисто Президента ЗЕ de facto", — резюмував політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Котя

22 січня 2021, 07:13

ПИДАРА МЕДВЕДЧУКА НАХУЙ ВАЛИТЬ НАДО... ДОПИЗДЕЛСЯ ГНИДА МУСОРСКАЯ!!!


Новини