ДБР закрило ще одну справу проти Порошенка

Кримінальне провадження щодо скасування реєстрації УПЦ КП закрито

В рамках розслідувань Державного бюро розслідувань не перевірялися питання отримання Україною Томосу про автокефалію. Про це заявив в. о. директора ДБР Олександр Соколов, повідомляє прес-служба Бюро.

Кримінальне провадження стосувалося не Томосу, а скасування реєстрації УПЦ КП. За його словами, воно було зареєстровано ще при керівництві ДБР Романом Трубою і зараз закрито.

"Зазначене провадження було відкрито за заявою вірних цієї громади і піднімало питання, що вони позбавлені можливості вільного користування храмами цієї громади. Після проведення досудового розслідування, оцінки всіх можливих фактів і проведення всіх необхідних розшукових дій це справа поки закрито. Слідчими не встановлені ознаки кримінального злочину , який підпадає під статтю 161 КК України, а саме порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань", - зазначив Соколов.

На його думку, скасування реєстрації Української православної церкви Київського патріархату повинна розглядатися в рамках адміністративного або цивільного судочинства.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що народний депутат від фракції "Слуга народу", голова підкомітету з держбезпеки Ірина Верещук заявила, що в 2014 році тодішній гарант Петро Порошенко, який подзвонив в московський Кремль, щоб привітати Володимира Путіна з Днем Росії