Верховна Рада визнала незаконними вибори до російської Держдуми

Парламент звертається з такою ж пропозицією до міжнародної спільноти

Верховна Рада України визнала вибори до Державної думи Російської Федерації незаконними. Про це повідомляє "Укрінформ".

За відповідне рішення проголосували 322 народних обранці. За текстом заяви, український парламент вважає чергові вибори депутатів до Державної думи Росії незаконними, а новосформовану урядову команду - нелегітимною. Також, Верховна Рада закликає парламенти іноземних держав надати відповідну оцінку проведеним виборам. Український парламент звертає увагу світу на той факт, що до Держдуми обиралися депутати з окупованих територій України, зокрема з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Також у постанові вказаний і той факт, що на виборах приймали участь громадяни з тимчасово окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей.

Згідно з заяви, включення мешканців непідконтрольної частини Донецької та Луганської областей до російських виборів, суперечить Конституції України та міжнародному праву. Оскільки ці території належать Україні. Парламентарі звертають увагу і на порушення гуманітарного права. Оскільки для залучення до виборів мешканців Донецької та Луганської областей, їм видали російські паспорти. Також цей факт свідчить і про фальсифікацію виборчих списків. Через це Україна не може визнати новий російський Уряд.

Раніше портал "Коментарі" проаналізував ефективність від рішень РНБО, щодо санкцій за вибори в Держдуму на Донбасі та Криму. Україна введе санкції проти всіх людей, які брали участь в організації і проведенні "виборів" в Держдуму Росії на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей. На погляд економічного експерта Юрія Смілянського, існує лише один "кейс" в цьому контексті — це "кейс" війни, яку веде РФ проти України вже восьмий рік. Наслідком цього "кейса", в тому числі, є окупація частини Донецької, Луганської областей і цілком півострова Крим.