У Трускавці все вирішилося: в "Слузі народу" назвали основного кандидата на пост спікера ВР

Нардеп від "слуг" назвала основного кандидата на пост глави ВР

Нардеп з фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук розповіла, що всередині монобільшості немає розбіжностей в питанні нового глави Верховної Ради. Ним повинен стати Руслан Стефанчук, який займає сьогодні посаду віце-спікера парламенту. Дмитро Разумков випав з внутрішньопартійної команди, тому ні в кого немає сумнівів, що він повинен бути замінений. Як передає видання "Коментарі", про це Євгенія Кравчук заявила в ефірі каналу "Україна 24", в програмі "Реальна політика з Євгеном Кисельовим".

Нардеп зазначила, в Трускавці дійсно обговорювалося питання заміни спікера Дмитра Разумкова. Це питання не викликав якихось розбіжностей або спорів. Всередині фракції є єдина думка. Хоч і була відверта розмова з цього приводу.

Євгенія Кравчук додала, рішення замінити главу Верховної Ради політичне, але воно вже прийнято. Що стосується кандидатів на пост спікера ВР, то він один. Це Руслан Стефанчук, який сьогодні займає посаду першого віце-спікера і добре розуміє роботу парламенту зсередини.

Пояснюючи наміри скоріше прибрати з поста глави ВР Дмитра Разумкова Євгенія Кравчук зазначила, все пояснюється дуже просто - очевидний факт, що Володимир Зеленський зумів би стати главою української держави без Дмитра Разкмкова, а ось Разумков сісти в крісло голови Верховної Ради без Зеленського явно, що ні. Мабуть, Разумков це перестав розуміти. Також нардеп зазначила, що заміна спікера не викличе якихось негативних оцінок, як всередині українського суспільства, так і з боку міжнародних партнерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Арахамія прокоментував відставку Разумкова.