Головна Новини Політика рада У "Слузі народу" анонсували перший в історії України закон про опозицію
commentss НОВИНИ Всі новини

У "Слузі народу" анонсували перший в історії України закон про опозицію

Перший заступник голови партії "Слуга народу" Руслан Стефанчук розповів про новий закон, закрепляющем права опозиційних сил у парламенті

28 червня 2020, 20:13 comments1808
Поділіться публікацією:

У вересні народні депутати України розглянуть перший законопроект, який регулюватиме статус і повноваження опозиції в парламенті. Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на інтерв'ю заступника голови фракції "Слуга народу" Руслана Стефанчука.

У "Слузі народу" анонсували перший в історії України закон про опозицію

Нардеп підкреслив, що монобольшість передбачає незмінність даного проекту, у разі підтримки його парламентарями.

"Ми хочемо обговорити його широко. І ми хочемо зробити, щоб цей законопроект був надзвичайно ґрунтовним і не міг бути підданий змінам. Тому що ми прекрасно розуміємо, що хтось сьогодні влада, а завтра опозиція", — позначив Стефанчук.

При цьому віце-спікер зазначив, що даний закон має закріплювати так званий "каталог прав опозиції", а також їх незмінність, незалежно від того, яка влада стане правлячою.

Серед ймовірних сценаріїв — внесення до Конституції положення, закон про опозицію і зміни в нього беруть 300 голосами депутатів, тобто конституційною більшістю.

"Це один з варіантів, який ми обговорюємо. Я вважаю, що він міг би бути нормальним чинником для стабільності саме цього закону", — додав Стефанчук.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні, 28 червня, в Польщі проходять вибори президента і у виборців є право голосувати за одного з 11 кандидатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини