Головна Новини Політика рада У Раді заявили про компроміс із законопроєктом про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді заявили про компроміс із законопроєктом про мобілізацію

Документ до голосування обговорять Генштаб, Мінфін та профільні комітети Ради

30 грудня 2023, 12:15
Поділіться публікацією:

Законопроєкт про зміни до мобілізації, який розбурхав суспільство, буде ухвалено з компромісами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповів віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко.

У Раді заявили про компроміс із законопроєктом про мобілізацію

Олександр Корнієнко. Фото: з відкритих джерел

"Я не готовий сказати, яка версія (законопроєкту про мобілізацію – ред.) буде на виході. Мій прогноз, що буде якась компромісна версія, не знаю, навколо чого будуть компроміси, але точно вона відрізнятиметься від того, що уряд вніс ", — наголосив перший заступник голови Верховної Ради.

За словами Олександра Корнієнка, може бути так звана "комітетська" версія, коли ухвалюють кілька альтернативних законопроєктів і розробляють спільну редакцію. Такий варіант можна винести на розгляд нардепів у першому читанні.

Перший заступник голови ВР зазначив, що до другого читання все одно редагуватимуть. Тому що потім те, що підпише президент Володимир Зеленський може сильно відрізнятися від ініціативи уряду.

Корнієнко додав, що необхідно окремо критично розглянути обмеження прав громадян, які пропонують законопроєкт.

На думку віце-спікера, хоч держава може обмежувати права громадян, зосереджувати інструменти впливу в одних руках не можна.

"Мені здається, це досить великий ризик – в одних руках просто щось збирати. Не важливо, чиї руки це. Я зараз безвідносно до ТЦК, вони теж свою роботу нормально роблять, більшість", – вважає нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — законопроєкт про мобілізацію, внесений цього тижня Кабміном до Ради, продовжує залишатися однією з найгарячіших тем в українському медіа-просторі. Свою думку висловлюють військові, представники Нацполіції та політичні діячі. Думки експертів щодо цього резонансного законопроєкту продовжують збирати і портал "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

30 грудня 2023, 12:52

Если скоморох возьмет повестку в зубы, приползет ко мне на коленях. Будет слезно умолять взять ее и прочитать, попутно взяв за щеку у меня шершавого, то может я ее и прочту. Но подписывать всякое дерьмо не буду!


Новини