Головна Новини Політика рада Стало відомо, скільки помічників у нардепів і хто лідирує за їх кількістю
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки помічників у нардепів і хто лідирує за їх кількістю

Кількість помічників в 10 разів перевищує кількість самих нардепів

26 вересня 2024, 16:01 comments2284
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України, перед повномасштабним вторгненням Росії, працював 421 нардеп. Тоді у народних обранців працювало понад 4000 помічників. Нардепів поменшало, а от кількість помічників збільшилась до майже 4450. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію руху “Чесно”. 

Стало відомо, скільки помічників у нардепів і хто лідирує за їх кількістю

Верховна Рада України. Фото з відкритих джерел

У Верховній Раді зараз працює 401 народний депутат. Кожен із народних обранців має право залучити до роботи помічників, встановлений максимум — 31 помічник на одного нардепа. Помічники можуть працювати за трудовим договором (отримувати за свою роботу гроші) або на громадських засадах.

Наразі у Верховній Раді працює в рази більше помічників, ніж народних депутатів — 4449. Переважна більшість із них — 3295 — на громадських засадах, 1087 — за строковим трудовим договором на постійній основі, 67 — теж за строковим трудовим договором, але суміщають це з іншою роботою.

Стало відомо, скільки помічників у нардепів і хто лідирує за їх кількістю - фото 2

В середньому в одного народного депутата 11 помічників. Серед фракцій найбільше помічників на одного нардепа припадає у “Батьківщині” — 16, у “Європейській солідарності” — 12, 10 у “Слузі народу” та 9 у “Голосі”. 

Стало відомо, скільки помічників у нардепів і хто лідирує за їх кількістю - фото 3

Наразі семеро нардепів мають по 31 помічнику. Четверо з них є представниками “Слуги народу”, троє — колишні депутати нині забороненої ОПЗЖ.

Стало відомо, скільки помічників у нардепів і хто лідирує за їх кількістю - фото 4

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді розглядають можливість впровадження економічного бронювання від мобілізації. У ВР переконані, що запровадження принципу економічного бронювання допоможе збільшити фінансування потреб армії. Завдяки економічному бронюванню частина людей вийде “з тіні”, повернеться на роботу, буде платити податки, створюватимуть додану вартість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини