Стало відомо, ким Зеленський хоче замінити Разумкова

Нового кандидата активно готують

Стало відомо, ким Президент України Володимир Зеленський хоче замінити чинного главу Верховної Ради Дмитра Разумкова, якому багато експертів пророкують самостійне політичне майбутнє. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє видання "Українська правда".

Повідомляється, що на посаду голови парламенту розглядають чинного віце-спікера і нардепа від "Слуги народу" Руслана Стефанчук. Крім того, його спеціально готують на цю посаду.

Джерела зазначають, що причиною заміни Разумкова є його зайва самостійність і політичні амбіції, а також його бажання бути незалежним від рішень з Офісу Президента, що дуже не влаштовує мешканців Банкової.

Віце-спікер Стефанчук в такій конфігурації є найбільш прийнятною для ОП кандидатурою. Одним з головних його мінусів є низька медійність.

На Банковій поки не планують педалювати питання заміни глави ВР. Причиною є те, що необхідно буде публічно пояснити, чому не підходить Разумков, а також заручитися підтримкою нардепів для голосування за Стефанчука.

Дмитро Разумков став відомий широкій публіці під час президентської кампанії Володимира Зеленського у 2019 році, коли був головним спікером команди президента. До цього він займався політичним консалтингом і працював з багатьма українськими політиками, зокрема з Сергієм Тігіпком.

Руслан Стефанчук до приходу в політику займався адвокатською і юридичною діяльністю.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Сергій Притула покинув керівництво партії "Голос".

Читайте також, скільки українців підтримують відставку Зеленського.