Рада займається не тим, чого очікують мільйони українців, а тим, чого хоче Зеленський, - Гончаренко

Народний обранець підкреслив, що партії "Слуга народу" не вистачить голосів, щоб проголосувати за відставку Дмитра Разумкова

За словами народного депутата від партії "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка, президент України Володимир Зеленський хоче перетворити Верховну раду на установу, де "штампують" усі документи, які надходять з Офісу президента. Про це народний обранець заявив журналісту видання "Коментарі".

"Очевидно, що зараз Верховна Рада займається не тим, чого очікують мільйони українців, а тим, чого хоче Володимир Зеленський. А Зеленський хоче знести Разумкова. Він (Зеленский - ред.) хоче, щоб Верховна рада остаточно перетворилась на нотаріальну контору, де штампують все те, що приносять із Банкової. На жаль, ми до цього і прийшли, що парламент не працює, і, напевно, Зеленському це подобається, що Верховна Рада демонструє себе як якась дивна інституція", - говорить нардеп.

Відповідаючи на запитання журналістів, про те, чи вистачить партії "Слуга народу" голосів на підтримку відставки спікера парламенту Дмитра Разумкова (засідання має відбутися 7 жовтня - ред), Гончаренко відповів:

"Ні, в них немає голосів за відставку Разумкова. Вчора ключовим було голосування про внесення до порядку денного питання про відсторонення Разумкова, і це питання ледве-ледве пройшло. У "слуг" було трохи більше 200 голосів, при тому, що Юрченко й Іванісов, яких вони начебто виключили, але вони з ними голосують, і 15 голосів від групи "За майбутнє" Ігоря Коломойського. Тобто вся ця боротьба з олігархами, про яку нам розповідає Зеленський.... Він без олігархічних груп нічого не може зробити у Верховній Раді. Чим вони будуть розраховуватися за це, побачимо пізніше по бюджету. Бо розраховуватися вони будуть не власними коштами, а громадян України".

Також у матеріалі видання "Коментарі" - Можлива відставка й позбавлення мандата Разумкова: що кажуть експерти.