Рада провалила важливе голосування перед відставкою міністрів: про що йдеться

Нардепи не захотіли слухати звіт міністрів, які зібралися у відставку

У Верховній Раді не знайшлося 226 голосів за те, щоб міністри, які написали заяви про відставку прийшли до парламенту і відзвітували про свою роботу на займаних посадах. Як інформує портал "Коментарі", про це у себе в Телеграм повідомив нардеп "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

"Просто якась жесть. Щойно Рада провалила голосування про те, щоб міністри прийшли звітувати. Ну дійсно. Навіщо? Просто якийсь абсурд", – обурився парламентар.

Зазначимо, до Верховної Ради надійшли заяви про відставку низки міністрів та голови Фонду держмайна. За словами голови ВР Руслана Стефанчука заяви про відставку подали: міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Камишін Олександр; міністр юстиції України Малюська Денис; міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Стрілець Руслан; віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина; віцепрем’єр-міністерка України – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук; голова Фонду державного майна України Коваль Віталій. І також з’явилася інформація, що міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу також планують відправити у відставку. Чому саме зараз назріла серія гучних відставок? Хто може обійняти вакантні посади? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на початку вересня щонайменше шість міністрів написали заяви на звільнення. Як вказує народний депутат Давид Арахамія після звільнень та нових призначень понад 50% штатної чисельності КМУ зазнає змін. Однак нардеп Андрій Осадчук вважає, що зміна міністрів не вплине на ефективність роботи уряду.

Народний депутат Андрій Осадчук прокоментував масштабне звільнення міністрів. За його словами, це спроба "навести лад в уряді", адже деякі посади понад рік залишалась вакантними.