Головна Новини Політика рада Рада посилила державну підтримку молодих фермерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада посилила державну підтримку молодих фермерів

Молодим фермерам у віці до 35 років надається грошова допомога

24 вересня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Сьогодні під час засідання Верховної Ради України, народні депутати прийняли законопроект №4046. Відповідно до даного закону, в Україні посилять державну допомогу, спрямовану на підтримку молодих фермерів до 35 років. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пленарне засідання.

Рада посилила державну підтримку молодих фермерів

фермери - фото з відкритих джерел

Ззакон нормує склад земельних ділянок фермерських господарств, і визначає коло одержувачів державної допомоги через Український державний фонд

Підтримка молодих фермерів полягає в тому, що фермерським господарствам в перші три роки після їх створення, в тому числі сімейним фермам, а також фермам в гірських населених пунктах та на поліських територіях, надаватимуть допомогу за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Кабінет міністрів України щорічно в проекті державного бюджету зобов'язаний передбачає кошти на підтримку ферм.Таким чином, а Раді чекають дозволить сільської молоді реалізувати свої підприємницькі ініціативи та сприяти зупинці міграції молоді з сільських територій.

Зa дaними Дepжcтaтy, нa 1 липня 2021 poкy в aгpapнoмy ceктopі нapaxoвyвaлocя  48,438 фepмepcькиx гocпoдapcтв. У 2013 poці зapeєcтpyвaли peкopднy кількіcть фepмepів – 49,1 тиc. Дo 2015 poкy їx кількіcть змeншилacя нa 11%, тoбтo нa 5467. З 2015 poкy тa дo 2021 poкy cпocтepігaєтьcя лишe пoзитивнa тeндeнція зpocтaння, мaйжe нa 11% aбo 4714 фepмepcькиx гocпoдapcтв.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Українські фермери відмовляються вирощувати найзатребуваніші овочі: в чому причина. Також, в цьому році херсонські фермери знищили свій урожай кавунів: відео розлютило мережу. Аналогічна ситуація сталася і з урожаєм огірків: Показали, як фермери на Херсонщині викидають свій урожай огірків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини