Головна Новини Політика рада Нелегка робота: як депутати Верховної Ради працювали в травні
commentss НОВИНИ Всі новини

Нелегка робота: як депутати Верховної Ради працювали в травні

Стала відома статистика роботи народних депутатів за травень

31 травня 2020, 08:42 comments1985
Поділіться публікацією:

За травень поточного року українські народні обранці підтримали тільки один законопроект президента. Всього ж парламентарі прийняли 32 законопроекти, 22 з яких проголосували в першому читанні, інші проголосували в цілому. Таку статистику наводить громадянське об'єднання "Опора".

Нелегка робота: як депутати Верховної Ради працювали в травні

Так, за травень місяць нардепи зареєстрували 130 законопроектів. Пропозиції Кабміну склали 8,5% — уряд запропонував на розгляд 11 проектів законів. За останній весняний місяць депутати провели 161 голосування і натиснули на кнопки 70 тис. 474 рази. У більшості випадків голосування виявлялися позитивними: "за" голосували в 55,6% випадках.

Зазначається, що найбільше в голосуваннях "проти" виступає ОПЗЖ — (10,5%) і "Голос" (7,6%).

Найбільш помірних парламентаріїв зафіксували у фракції "Європейська солідарність" — депутати Порошенко показували нейтральність фактично при кожному другому голосуванні (47,7%).

У травні 65 депутатів пропустили більше 30% голосувань у парламенті, з них 29 — депутати фракції "Слуга народу", 10 — "Батьківщина", 7 — "Опозиційна платформа — За життя", 6 — "Голос", 5 — позафракційних, 5 — "Європейська Солідарність", 6 — "За майбутнє", 2 — "Довіра".

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше депутати парламентської фракції партії "Батьківщина" прийняли рішення піти на самоізоляцію. Такий крок був зроблений після того, як в одного з депутатів, Олега Мейдича, підтвердили вірусне захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини