Головна Новини Політика рада Податок на Google в Україні: як це стосується звичайних користувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Податок на Google в Україні: як це стосується звичайних користувачів

Під податок підпадають такі компанії, як Facebook, Netflix, Tik Tok, Youtube

17 лютого 2021, 17:58
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 17 лютого, парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт про так званий "податок на Google". Про це йдеться у повідомленні Верховної Ради України на офіційному сайті.

Податок на Google в Україні: як це стосується звичайних користувачів

Фото з відкритих джерел

Так, документ вносить зміни до Податкового кодексу України. Пропонується, щоби міжнародні компанії, як і вітчизняні, сплачували ПДВ за надання електронних послуг в Україні. Таким чином хочуть встановити рівні умови для українського та закордонного бізнесу. Згідно з цим законопроєктом, такі компанії, як Facebook, Netflix, Tik Tok, Instagram, Youtube, Viber також сплачуватимуть податки в Україні. Документом передбачається, що такий податок значно збільшить надходження до державного бюджету.

Як пояснюється у повідомленні на офіційному сайті "Слуги народу", для українців, тобто звичайних користувачів цих послуг – жодних податків не буде. А пошук у Google чи користування соцмережами, як і раніше, залишатиметься безкоштовним.

Відповідний проєкт підтримало 286 народних депутатів.

Додамо, що подібний ПДВ на цифрові послуги вже діє в інших країнах.

Нагадаємо, законопроект №4184 про "податок на Google", який розглянула сьогодні Верховна Рада, зустрів опозиційний тиск. Які перспективи прийняття законопроєкту? Які моменти важливо врахувати? Як це працює в інших країнах? З усіма питаннями "Коментарі" звернулися до експертів, здатних пояснити, навіщо Україна вирішила обкласти податками інтернет-гігантів.

Як повідомлялося раніше, Податкова служба звинувачує усі іноземні компанії в ухилянні від сплати податків в Україні: що сталося і який на них чекає штраф.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини