Майже 60% українців вважають, що Микола Тищенко має скласти депутатський мандат

Більше половини респондентів однозначно негативно оцінює його діяльність

Компанія "Active Group" провела дослідження громадської думки щодо поїздки народного депутата від "Слуги Народу" Миколи Тищена у Таїланд нібито для зустрічі з українською громадою в готелі Novotel (Бангкок). Сам Тищенко заявив, що виїхав у закордонне відрядження, проте голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не підтвердив, що таке відрядження Тищенка мало місце. У зв'язку із цим нардепа виключили із партії "СлугаНароду".

69,2% респондентів вважає, що Тищенко повинен скласти мандат народного депутата, швидше так – вважає 15,1% опитаних. Однозначно проти здачі мандату депутатом висловилися 1,3% опитаних, швидше ні – 0,9%. Разом з тим складно відповісти на це запитання було 13,5% українців.

Виключно негативно діяльність нардепа оцінили 58,5% опитаних. Схильні вважати діяльність нардепа негативною, ніж позитивною – 20,4% респондентів. Цілком позитивно про працю Тищенка відгукнулися менше 1% українців, швидше позитивно – 3,8%.

Разом з тим, як свідчить дослідження, українці добре знають про цього народного обранця. Принаймні так відповіло 79,6% опитаних. Вперше чули це прізвище 3,3%.


Дослідження "Active Group" здійснила за допомогою онлайн-панелі "SunFlower Sociology" шляхом самозаповнення анкет громадянами України віком 18 та більше років 28 січня. Вибірка - 600 анкет (репрезентативна за віком, статтю і регіоном України).


Як стало відомо, Тищенко виїхав до Таїланду ще 30 грудня. Сам Тищенко стверджує, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія знав про його поїздку в Азію. Попри рішення монобільшості, Тищенко не втратив депутатський мандат. Скласти його можна лише за власним бажанням.


Раніше "Коментарі" писали, чи підтримують українці закон про посилення відповідальності для військових.