Канал "Рада" не перетворять на пропагандистський ресурс: в опозиції зробили заяву

Голова фракції «Голос» Ярослав Железняк розповів про те, що на завтра заплановано термінову нараду, де розбиратимуться про додаткове фінансування каналу "Рада"

Оновлену телестудію каналу "Рада", яку вперше презентували 14 грудня, приберуть із кулуарів Верховної Ради. Наразі йдеться про те, щоб повернути канал до тієї трансляції, як має бути відповідно до законодавства – все згідно з постановою, з повною трансляцією брифінгів та засідань Верховної Ради та без прямих включень провладних спікерів. Як повідомляє видання "Коментарі", про це розповів у кулуараху Верховної Ради під час підходу до ЗМІ голова фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Все, що дозволено – потраплятиме в ефір, а все, що не має транслюватись – не транслюватиметься. Усі прямі ефіри на телеканалі "Рада" можуть бути лише після закінчення трансляції із зали засідань Верховної Ради", – зазначив парламентарій.

Желєзняк нагадав, що є ухвала Верховної Ради, яку парламент ухвалив у серпні 2019-го року. У ньому чітко прописано, як має працювати офіційний канал Верховної Ради.

Нардеп анонсував на завтра окрему нараду щодо виділення держфінансування на канал "Рада".

"Хто стоїть за ухваленням цього рішення – невідомо, бо не віце-спікер Кондратюк, ані керівництво телеканалу не знають про таке рішення (Ред. Додаткове фінансування). Цей канал стане пропагандистським. Опозиція досить єдина у своєму опорі. Не вийде у них (Ред. влади) перетворити цей канал на "Ісландія ТВ" чи щось ще, що вони хотіли зробити з парламентського телеканалу – обурився Ярослав Железняк.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Офіс президента може перетворити канал ДОМ на загальнонаціональний російськомовний телеканал.