Головна Новини Політика рада Хто з депутатів-мільйонерів бере гроші на житло з бюджету - дослідження КВУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто з депутатів-мільйонерів бере гроші на житло з бюджету - дослідження КВУ

19 з 25 депутатів-мільйонерів, які попросили компенсацію з бюджету за оренду житла в Києві, виявилися "слугами народу"

2 червня 2020, 10:17 comments2379
Поділіться публікацією:

Відразу 25 депутатів-мільйонерів з Верховної Ради попросили компенсацію за оренду житла з державного бюджету. Про це повідомили в Комітеті виборців України. Більшість з цих народних обранців — представники "Слуги народу".

Хто з депутатів-мільйонерів бере гроші на житло з бюджету - дослідження КВУ

Гроші на житло в Києві в квітні з бюджету попросили, загалом, 52 парламентарів. Майже половина з них в декларації за 2019 рік вказала, що мають більше мільйона гривень заощаджень — це або готівкові кошти, або гроші на банківських рахунках. При цьому кошти, що належать офіційно  іншим членам сім'ї, представники громадської організації не враховували.

19 з 25 депутатів-мільйонерів, які отримали компенсацію за житло, виявилися "Слугами народу". Серед них найбільш забезпечений, згідно  з декларацією, — Олександр Трухін, котрий має 21,7 мільйонів гривень капіталу. Також в список мільйонерів, яким житло в Києві минулого місяця оплатив український народ, потрапили: Артем Кунаєв, Павло Якименко, Степан Чернявський, Олексій Ковальов, Олександр Салійчук, Євген Петруняк, Геннадій Касай, Андрій Костін, Федір Веніславський, Олександр Аліксійчук, Богдан Торохтій, Ганна Лічман, Олександр Горобець, Максим Зуєв, Артем Черноморов, Дмитро Нальотов, Едуард Прощук і Олена Копанчук.

А ось в ТОП-5 найбагатших депутатів, які отримують гроші на житло з бюджету, потрапили крім трьох "слуг народу" ще і Олег Мейдич з "Батьківщини" і Анатолій Урбанський з групи "За майбутнє".

Варто зазначити, що за законом депутати мають право отримувати компенсацію за оренду житла в Києві, якщо самі вони живуть і прописані в інших регіонах. Але також вони мають право і відмовитися від цієї виплати. У квітні держава витратила на квартири і кімнати у готелях для нардепів 1,2 мільйона гривень.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в "Слузі народу" з'явився ще один кандидат на пост мера Києва. Він збирається взяти участь у праймеріз партії, тобто попередньому відборі. А у вас є вже свої фаворити? Можливо, це саме він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини