Головна Новини Політика рада Чи стануть українці жити краще в 2022 році: що говорять нардепи
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи стануть українці жити краще в 2022 році: що говорять нардепи

Депутати дали прогноз розвитку економіки України в 2022 році

17 грудня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

Як розвиватиметься економіка України в 2022 році? Чи вплине рівень інфляції на доходи та ціни? Чи сприятимуть розвитку виробництва схвалені законодавчі зміни та реформи? Про економічний прогноз розвитку країни кореспонденту порталу "Коментарі" розповіли народні депутати різних фракцій.

Чи стануть українці жити краще в 2022 році: що говорять нардепи

Депутати спрогнозували розвиток економіки, фото з відкритих джерел

Член політичної партії "Європейська Солідарність" Ніна Южаніна вважає, що економічний стан нашої країни в 2022 році буде вкрай незадовільний, якщо не кризовий. Нардеп вважає, що через ріст інфляції українцям жити стане тяжче.

"Федерація роботодавців України постійно дає інформацію щодо фінансового стану промисловців в різних сферах економіки. Вони майже всі на шляху до закриття або до припинення діяльності. Інфляція розкручена настільки, що всі додаткові надходження до бюджету — це не якісь досягнення, чи система адміністрування покращилась. Все з точністю до навпаки. Всі відчують інфляцію на цінах, на своїй купівельній спроможності, на соціальних виплатах", — говорить нардеп.

Сергій Тарута, член фракції "Батьківщина" теж погоджується з колегою. Говорить, в нього немає очікувань, що все зміниться на краще.

"Інфляція велика, це означає, що рівень цін буде вище. Наступний рік буде складний, при такій ціні газу дуже багато виробництв може закритися. Знищені робочі місця — це несплачені податки, збільшення виплат по безробіттю. Безумовно українці відчують вплив інфляції", — наголосив Тарута.

Дмитро Наталуха, член фракції "Слуга народу", погоджується з тим, що дійсно інфляція матиме вплив на курс валют та рівень цін. До кінця 2022 року ціна за один долар США може зрости до 29 гривень. Однак депутат налаштований більш оптимістично й говорить, що інвестиції та промисловість в Україні будуть. Політик назвав 2022-й роком українського виробництва.

Депутат пояснює, після прийняття рамкового закону №4416-1 про реформу індустріальних парків, вже є 24 заявки про створення індустріальних парків. Загальна сума інвестицій в ці нові проекти 884 млн грн. Політик говорить, що коли парламент схвалить законопроект про фінансові заохочення для резидентів парків, то сума інвестицій зросте вдвічі.

"Для бізнесу — це ковток свіжого повітря. Заводи в галузі машинобудування дуже раділи закону про локалізацію, керівництво пообіцяло показати результати навесні. В Україні можуть бути проблеми з чіпами та напівпровідниками, бо в світі дефіцит цих комплектуючих. Ми залежні від пандемії, карантин дуже б'є по бізнесу. В наступному році може бути прийнято закон про ринок лісу. Це перезапустить галузь та дасть поштовх для розвитку меблевій галузі. Якщо протримаються високі ціни на ресурси і на сировину (вугілля, агропродукція), дорожчатимуть енергоресурси, то буде важко працювати промисловості, може бути здорожчання низки товарів та будівництва", — пояснив нардеп.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, який ефект матиме локалізація на економіку й чи є в законі лазівки для лобізму та корупції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини