Головна Новини Політика рада Більше не депутат: Вакарчук пояснив, чому пішов з Верховної Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше не депутат: Вакарчук пояснив, чому пішов з Верховної Ради

У Верховній Раді засновник "Голосу" Святослав Вакарчук встиг попрацювати двічі і двічі пішов з парламенту преждевеременно

11 червня 2020, 14:16 comments2854
Поділіться публікацією:








Засновник і колишній лідер "Голосу" Святослав Вакарчук іде з Верховної Ради. Він вирішив скласти депутатський мандат, але при цьому збирається залишитися в партії. З такою заявою Вакарчук звернувся до журналістів, яких зібрав на брифінг у Маріїнському парку.

Більше не депутат: Вакарчук пояснив, чому пішов з Верховної Ради

Слід зазначити, що спроба затриматися в парламенті у Вакарчука не перша. У 2007 році він вже пройшов туди, як депутат від партії "Наша Україна — Народна самооборона". Але пропрацювавши рік, музикант повернувся до творчості і на деякий час про політичну кар'єру забув.

Цього разу Вакарчук не пропрацював народним депутатом навіть року. А нині він зізнався, що особливих політичних амбіцій не мав. Але дуже хотів, щоб його політсила потрапила у Верховну Раду.

"Я вважаю, що наше завдання, більшою мірою, здійснилося. І нехай наша фракція невелика, але вона ефективна. Це всі бачать самі. Саме наша фракція не раз рятувала українську політику від помилок і буде це робити й надалі. Так що моє завдання частково виконано", — заявив Вакарчук.

Варто зазначити, що минулого разу за рік у парламенті Святослав Вакарчук так і не запропонував жодного законопроекту. Цього разу нардеп був куди більш продуктивним. Він вніс у Раду 18 законопроектів, третину з яких парламент підтримав. Більшість з них стосуються протистояння російській агресії і антиросійських санкцій.


Оскільки Святослав Вакарчук пройшов у парламент за списком партії, його місце в парламенті тепер повинен зайняти наступний депутат у списку. За даними ЦВК, це Аліна Свідерська, директор ТОВ "Айсі Хідро Юкрейн".

Партію "Голос" лідер музичної групи "Океан Ельзи" створив навесні 2019 року. На позачергових парламентських виборах політсила отримала 20 місць в Врховной Раді. А в березні цього року замість Святослава Вакарчука партію очолила Кіра Рудик, одна з депутатів фракції "Голос" в парламенті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини