"Біглі" депутати: скільки нардепів наразі незаконно перебуває за кордоном

На сьогодні в парламенті не більше трьох "втікачів"

Наразі в парламенті не більше трьох депутатів, які незаконно "втекли" за кордон. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час ефіру телемарафону.

Корнієнко повідомив, що на сьогоднішній день "за межами України 2-3 депутати, які покинули країну, нас не попередили".

"Можемо вважати їх такими "біглими" депутатами", - зазначив Корнієнко.

Також Корнієнко заявив, що українські депутати все ж бувають за кордоном, але законно. Наприклад, 21 квітня делегація Верховної Ради відвідає Естонію, де на засіданні парламенту буде ухвалюватися рішення щодо визнання дій росії в Україні геноцидом.

Заступник голови ВР також повідомив, що наступного тижня буде ПАРЄ, і наша "потужна делегація буде туди їхати і відстоювати важливі акти, які зараз напрацьовані в рамках Ради Європи щодо визнання геноциду і щодо санкцій до Росії".

Як повідомляли раніше "Коментарі", нардепам рекомендують ухвалити в цілому закон про заборону проросійських партій. Комітет з питань правової політики направив рекомендації народним обранцям ухвалити в цілому закон про заборону політичних партій. Комітет пропонує парламентарям доповнити статтю 60 регламенту Верховної Ради новою частиною.

Також "Коментарі" писали, що стало відомо навіщо окупантам псевдореферендуми у Херсонській та Запорізькій областях. Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що окупанти планують провести примусову мобілізацію на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.