Зеленський зустрівся з генсеком та головою Генасамблеї ООН: про що говорили

Володимир Зеленський підняв питання підтримки Кримської платформи з боку ООН - найвпливовішої міжнародної організації

Глава української держави мав зустріч і розмову з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутерреш, а також з нещодавно обійнявшим свій пост головою ГА ООН Абдуллою Шахідом. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Укрінформ".

Переговори відбулися в штаб-квартирі ООН. Головна тема, яку озвучив Володимир Зеленський під час бесіди з Гутерреш і Шахідом стосувалася підтримки з боку ООН Кримської платформи.

Спілкуючись з представниками мас-медіа прес-секретар президента Сергій Никифоров зазначив, що спочатку, як тільки з'явилася ідея створити і запустити Кримську платформу, то були взяті за основу саме резолюції ООН, а також міжнародне право. Сергій Никифоров звернув увагу журналістів на важливому моменті. На установчому саміті Кримської платформи в Києві були представлені НАТО і ЄС, а представника ООН не було. При цьому підтримка з боку ООН дуже важлива для України.

Спікер президента додав, Москва задіяла всі свої важелі в дипломатії, щоб питання "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України" не потрапило до порядку денного Генасамблеї, але більшість країн не погодилися з такою позицією Кремля і питання потрапило до порядку денного.

Читайте також на порталі "Коментарі" - "Кримська платформа" не пройшла даремно і Росію може чекати блок нових болючих санкцій. Декларація "Кримської платформи" містить зобов'язання розглянути введення нових санкцій відносно РФ у разі подальшої агресії.

Також раніше видання "Коментарі" писало - Росія неодноразово намагалася зірвати проведення саміту "Кримської платформи".