Зеленський зробив заяву про терміни закінчення війни

Президент України дав зрозуміти, що поки Україна не здобуде перемогу у війні, про переговори та мир не може бути й мови

Російсько-українська війна триватиме доти, доки Україна не здобуде в ній повну перемогу. Кремль може припинити її раніше, давши команду російським окупаційним військам покинути захоплені раніше території. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у Кишиневі, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "NewsMaker.md".

"До нашої перемоги. Росія може зупинити це раніше, якщо піде з усіх наших територій, які окупувала", - заявив Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста про те, скільки триватиме війна.

Зазначимо, сьогодні президент України прибув із офіційним візитом до Кишинева, де він бере участь у другому саміті Європейської політичної спільноти. Саміт відбувається у Молдові 1 червня. У ньому мають взяти участь 50 президентів, прем'єр-міністрів та високопосадовців європейських чиновників.

Читайте також на порталі "Коментарі" - минуло вже більше доби з масованої атаки дронів на Москву, яка змусила росіян понервуватись. З'явилася реакція Кремля, традиційно бравурна від Міноборони РФ. У свою чергу Офіс президента України відверто тролює країну-агресора, у Вашингтоні щодо цієї атаки висловилися досить стримано, а в Лондоні завили, що Україна має право на подібні дії. Про що говорить реакція сторін ? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи може Китай бути посередником у війні України з РФ: резидент Володимир Зеленський назвав головну умову.