Зеленський збирає закрите засідання РНБО: стало відомо, що будуть обговорювати

Зеленський вже провів попередні консультації

Колишній народний депутат України Ігор Мосійчук розповів про те, що можуть винести на порядок денний на закритому засіданні Ради національної безпеки і оборони 26 лютого, яке зібрав Володимир Зеленський. Про це він написав на своїй каналу в Telegram.

За його словами, з'явилася інформація про те, що на засіданні РНБО будуть обговорювати функціонування судової системи в Україні.

Також політик сказав, що в офісі президента вже пройшли наради з приводу роботи українських судів. Крім цього, телеграм-канал "Таємниця депутата" повідомляє про те, що на РНБО можуть підняти питання протестів на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Засідання РНБО розпочнеться о 17:30 26 лютого.

Довідка 2 лютого президент Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака і ряду його бізнес-активів, серед яких виявилися телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником медіахолдингу називають нардепа Віктора Медведчука.

Володимир Зеленський заявив, що канали фінансувалися з Росії, і працювали проти національної безпеки України, підриваючи шлях нашої країни в ЄС і НАТО. Міністр культури Олександр Ткаченко звинуватили їх в інформаційному тероризмі, а секретар РНБО Данилов пригрозив санкціями всім каналам, які працюють проти України.

19 лютого РНБО наклав санкції на самого Віктора Медведчука, його дружину Оксану Марченко, цивільну дружину Тараса Козака Наталію Лавренюк і ряд інших осіб за фінансування тероризму. Олексій Данилов назвав Медведчука і Марченко терористичним угрупуванням, яка постачає бойовиків.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Суркіс організував зустріч Баканова і Медведчука.

Читайте також, хто буде наступним президентом України.