Зеленський визначився стосовно подвійного громадянства

Зеленський підтримує ідею про подвійне громадянство, бентежить тільки війна

Президент України Володимир Зеленський не бачить підстав, чому не варто підтримати ідею про подвійне громадянство. Особливо, коли йдеться про тих наших співвітчизників, які проживають за кордоном. Як передає видання "Коментарі", свої думки на цей рахунок глава держави висловив під час бесіди зі студентами та викладачами Стенфордського університету, пише "Укрінформ".

Зеленський твердо заявив, що він особисто підтримує ідею про подвійне громадянство і не бачить нічого поганого у тому, якщо людина, яка проживає, наприклад, в США буде мати ще й українське громадянство. Президент зазначив, що в різних куточках світу проживає дуже багато українців, діаспора дуже велика й у зв'язку з цим подвійне громадянство може стати важливим кроком для об'єднання нашої нації та народу. Єдиною перешкодою глава держави називає війну. У мирний час це питання не викликало б таких дискусій.

За словами Зеленського, багато проблем створює РФ, яка окупувала частину української території й там зараз активно видає паспорти РФ. Зеленський акцентував, що тільки по ОРДЛО є дані про те, що Москва видала майже 600 тисяч паспортів РФ. Тому з огляду на ситуацію, що склалася, потрібно пропрацювати механізм, як отримувати громадянство українцям, які проживають в тих чи інших країнах. Для когось можна зробити виняток, а для інших — ні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зеленський чекає, що Amazon, Google і Microsoft побудують в Україні дата центри, а США допоможуть відправити українського космонавта у космос.