Зеленський відреагував на "референдуми" та попередив окупантів РФ

Також Зеленський заявив, що Україна нічого свого не віддасть

Нові псевдореферендуми, які РФ збирається провести на окупованих територіях, закриють для країни-агресора можливість переговорів з Україною та іншим світом. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на звернення Володимира Зеленського.

Також український президент попередив усіх, хто збирається допомагати загарбникам, про відповідальність перед Україною.

"З'являється все більше повідомлень про те, що окупанти готуються до псевдореферендумів в зайнятих ними районах півдня нашої держави. Всі, хто будуть допомагати окупантам хоч якось реалізувати цей намір, будуть відповідати перед Україною", - сказав Зеленський.

Володимир Зеленський зазначив, що позиція України лишається незмінною в цьому питанні.

"Якщо окупанти підуть за цими псевдореферендумами, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною і вільним світом, які російській стороні однозначно будуть потрібні в певний момент", - заявив президент України.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про попередження Зеленського для Африки. Якщо російський диктатор Володимир Путін переможе у війні проти України – це буде початок Третьої світової війни, у світі буде хаос. Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський під час онлайн-зустрічі з африканськими журналістами. На думку політолога, експерта з питань російської агресії проти України Віктора Каспрука, заява Зеленського правильна, але сформульована вона дещо дивно. Він вважає, що тези, озвучені президентом, можна було передати інакше. Наприклад, "світ не може дати виграти Росії, оскільки це призвело б до Третьої світової війни та зміни існуючого світового порядку". Щодо відповідних посилань саме Африці, то, на думку Віктора Каспрука, цей постколоніальний континент важливий для України в тому сенсі, що в ООН африканські держави можуть віддати масово свої голоси за те чи інше рішення, ґрунтуючись на минулих образах до європейців.