Зеленський відповів, чи вважає він, що Захід зрадив Україну

Зеленський буде просити Джо Байдена втрутитися в ситуацію з "Північним потоком-2"

У президента Володимира Зеленського є великі сумніви щодо того, що офіційний Вашингтон і Берлін виконають свої зобов'язання по "Північному потоку-2". Тому він і має намір на найближчій зустрічі з американським президентом просити того втрутитися в ситуацію. Як передає видання "Коментарі", про це глава української держави заявив в інтерв'ю "The Washington Post".

Володимир Зеленський зазначив, що він не може позитивно ставитися до даних з домовленостей, оскільки вони шкодять національним інтересам України. Також окремо насторожує той формат, в якому ці домовленості і були досягнуті.

На уточнююче запитання кореспондента, чи вважає Зеленський це зрадою український лідер лише знизав плечима, посміхнувшись.

За словами Володимира Зеленського, одна з головних тем, яку він хотів би підняти в розмові з американським президентом Джо Байденом, якраз і стосується втручання в ситуацію з "Північним потоком-2". Володимир Зеленський також уточнив, що побудувати газопровід - це одна частина роботи, а друга частина - запустити його, ввести в експлуатацію. На це теж знадобитися чимало часу. Київ буде робити все можливе, щоб використати цей час для захисту і відстоювання своїх національних інтересів. Президент вважає, що є велика ймовірність, що "Північний потік-2" так і не запрацює.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Володимир Зеленський хоче побудувати потужний боєздатний флот. Завдання поставлене до 2035 року. Перший етап вже почався і його результати будуть помітні під час урочистостей 24 серпня.