Головна Новини Політика президент Зеленський відхилив заклики до переговорів із РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відхилив заклики до переговорів із РФ

Глава української держави заявив, що світ - не лікар із великим досвідом, а Путін не пацієнт

5 грудня 2022, 12:00 comments1226
Поділіться публікацією:

Україна не готова сьогодні сідати за стіл переговорів із Росією, хоч і на Заході почали звучати частіше заклики від деяких країн відновити діалог із Москвою. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на інтерв'ю президента України Володимира Зеленського "Financial Times".

Зеленський відхилив заклики до переговорів із РФ

Володимир Зеленський. Фото: з відкритих джерел

Глава української держави пояснив, що Україна зацікавлена у швидкому світі, але мирні переговори з Росією щодо інтерпретації Заходу та Києва можуть не співпадати. Оскільки смерті, руйнування та військові злочини Росії загартували українське громадське суспільство проти компромісів із Москвою.

Крім того, деякі союзники побоюються, що спроба України повернути Крим може призвести до небезпечної ескалації російського диктатора Володимира Путіна, можливо, за допомогою ядерної зброї.

Саме тому низка країна на Заході натякає українській владі, що було б непогано розпочати переговори з Москвою, але Київ не готовий це питання навіть обговорювати, бо війна продовжується і ворог не збирається йти з української території.

"Світ — не лікар із великим досвідом, не лікар Путіна, і Путін — не пацієнт цього світу", — сказав Володимир Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Макрон розповів, що він зараз побачив в очах Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у понеділок, 5 грудня, набули чинності нафтові санкції ЄС (узгоджені також країнами "Великої сімки" та Австралією) проти Росії. За рішенням Ради Євросоюзу запроваджено ліміт ціни на російську нафту (60 доларів за барель) та заборонено морське транспортування російської нафти до третіх країн. Експерти продовжують спеціально для видання "Коментарі" аналізувати енергетичні санкційні удари по РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини