Зеленський розповів, яким шляхом можна досягти миру на Донбасі

Глава держави Володимир Зеленський розповів, що Україна прагне досягти миру на Сході дипломатичним шляхом. Президент також закликав Європейський союз не припиняти тиск на Російську Федерацію, повідомляє "РБК-Україна".

Володимир Зеленський підкреслив, що врегулювати ситуацію на Донбасі, можливо заручившись підтримкою з боку міжнародних партнерів:

"Я буду вдячний за подальшу мобілізацію тиску ЄС і його держав-членів на Росію. Як ніхто інший, Україна прагне досягти миру на Донбасі дипломатичним шляхом, і ми зможемо це зробити тільки разом, відчуваючи підтримку наших міжнародних партнерів заради стабільності і безпеки в Україні і на Європейському континенті", - сказав президент.

У матеріалі видання "Коментарі" також розповідається, що введення російських "миротворців" зі зброєю і включення окупованих територій Донеччини і Луганщини до складу федерації - такі шантажистські умови висуває Росія українській стороні. Про такі факти заявив член української делегації в ТКГ Олексій Арестович під час ефіру телеканалу "Україна 24". Чиновник вважає, що росіяни намагаються залякати українців, натякаючи на можливий повтор "нагірно-карабахського" сценарію. Арестович нагадує, що в тій війні військові РФ блискавично опинилися на чужій території, брязкаючи зброєю і демонструючи силу.

Також стало відомо, що повинна зробити Україна, щоб натиснути на Російську Федерацію і змусити її виконувати Мінські угоди. Про це розповів український дипломат і Президент української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій.