Зеленський розповів, як Україна збирається змусити Росію повернути Крим

Зеленський просить міжнародну спільноту посилити тиск на Росію в питанні повернення Криму

Глава української держави Володимир Зеленський заявив, що самотужки Україні не під силу повернути Крим назад в Україну. Саме тому в рамках "Кримської платформи" стартує величезна робота всього міжнародного товариства, щоб посилити тиск на Росію і, врешті-решт, змусити її розпочати діалог про деокупацію Кримського півострова. Як інформує видання "Коментарі", про це президент України заявив, відкриваючи саміт "Кримської платформи", який стартував сьогодні в Києві, пише сайт Офісу президента України.

За словами Володимира Зеленського, Київ прекрасно розуміє, що самотужки неможливо повернути Крим, враховуючи багато чинників. Тому і просить міжнародне товариство про підтримку, але питання Криму повинно вийти на новий рівень, щоб мати конкретні результати. Президент висловив переконання, що сьогодні Україна напише нову главу в історії українського Криму, тому що Росія повинна буде залишити півострів.

Володимир Зеленський зазначив, що його головне завдання на посаді президента України — це домогтися того, щоб Крим знову став українським. Саме об'єднання зусиль України та інших держав має змусити Росію повернути Крим в Україну.

Зеленський також додав, що поки Крим знаходиться в окупації, про міжнародну систему безпеки немає сенсу говорити, оскільки вона повністю порушена і жодна країна не може бути впевнена у своїй безпеці, поки частина української території знаходиться в руках Росії. Довіра до міжнародної системи безпеки може бути відновлена тільки шляхом деокупації Криму. Поки ж немає гарантій, що вже завтра якась із країн знову не зіткнеться з окупацією.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зеленський відповів, чи вважає він, що Захід зрадив Україну.