Зеленський розповів, що чекає на нього у разі повернення до Білого дому Трампа

Зеленський прокоментував можливе президентство Трампа

Президент України Володимир Зеленський каже, що у разі переобрання Дональда Трампа на посаду американського лідера на нього чекає "важка робота", але, запевняє президент України, він впорається. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Володимир Зеленський зробив в інтерв'ю "ВВС", перебуваючи з офіційним візитом у Лондоні.

Зеленський підкреслив, що готовий працювати з будь-ким, хто перебуває при владі у США.

Як нагадало видання, кілька днів тому Трамп оголосив своїм напарником на виборах сенатора від Огайо Джей Ді Венса, який казав, що "йому байдуже, що станеться з Україною так чи інакше". У разі перемоги на виборах Венс стане віце-президентом США.

Це відновило побоювання у світі, що зобов'язання США щодо України можуть впасти, якщо Трампа повернуть до Білого дому.

"Можливо, він справді не розуміє, що відбувається в Україні, тому ми маємо працювати зі Сполученими Штатами", - додав Володимир Зеленський.

Зазначимо, в цьому ж інтерв'ю Володимир Зеленський заявив, що якщо всьому цивілізованому світу вдасться змусити Росію реально сісти за стіл переговорів, то є всі підстави стверджувати, що гаряча фаза війни може завершитися вже до кінця цього року.

Президент нагадав, що минулого місяця у Швейцарії відбувся Глобальний саміт миру щодо війни в Україні. Володимир Зеленський заявив, що Росія, яку не було запрошено на перший захід, має взяти участь у другому саміті. Попередньо він запланований на листопад. Глава держави сказав, що весь світ повинен чинити тиск на Москву, щоб переконати її сісти за стіл переговорів і розглянути можливість припинення війни.

"Це не означає, що всі території відвойовуються силою. Я думаю, що сила дипломатії може допомогти", - сказав Володимир Зеленський.