Зеленський провів розмову із Сирським, після чого звернувся до українців

Президент заявив, що Україна має силу, щоб досягати цілей

Глава української держави Володимир Зеленський після розмови з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським запевнив, що Україна має чинність, щоб досягати своїх цілей. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву український лідер зробив у традиційному вечірньому зверненні до українського народу.

"Говорив із головкомом Сирським щодо наших дій і зараз, і на найближчу перспективу. Україна має силу, щоб досягати своїх цілей. Вдячний усім, хто своєю силою це забезпечує", – висловив президент.

Володимир Зеленський у своєму зверненні відзначив 25-у окрему повітряно-десантну Січеславську бригаду, що воює на Покровському напрямку, та 95-у окрему десантно-штурмову бригаду, яка воює на Торецькому напрямку, які "надзвичайно результативно" проявили себе "за цей тиждень і за багато інших тижнів цієї війни.

Він також відзначив 9-й департамент ГУР за "влучність на дистанції майже 1800 кілометрів від нашого кордону".

Президент також згадав про другі роковини теракту в Оленівці.

"Один із найстрашніших російських злочинів цієї війни. Росія має за це відповідати. І відповідатиме. І немає такого варіанта розвитку подій, за якого вбивці залишаться безкарними", - запевнив глава держави.

Читайте на порталі "Коментарі" - Україна готує мирний план для завершення війни, готовий до кінця листопада. Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю японській державній телерадіокомпанії NHK.

Володимир Зеленський наголосив на трьох основних чинниках, необхідних для справедливого завершення війни: терпіння, підтримка та дипломатичний тиск. Він також наголосив, що не може реагувати на показові заклики Росії до припинення вогню, оскільки агресор продовжує обстріл і окупацію українських територій.