Головна Новини Політика президент Зеленський запросив Ілона Маска до України — відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський запросив Ілона Маска до України — відома причина

Запрошення Зеленський опублікував з нагоди дня народження ракетного інженера Сергія Корольова, уродженця України, яким Ілон Маск захоплюється

12 січня 2021, 17:18
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський неофіційно запросив відомого американського винахідника Ілона Маска відвідати Україну. Пропозицію опубліковано на офіційному Twitter-акаунті глави держави.

Зеленський запросив Ілона Маска до України — відома причина

Зеленський запросив Маска до України через твіттер. Фото із відкритих джерел

"Сьогодні день народження великого українського вченого, ракетного інженера та конструктора космічних кораблів — Сергія Корольова. Дійсно, він був одним із найкращих. Я б хотів запросити його давнього шанувальника @elonmusk до України, щоб побачити Музей космонавтики імені Сергія Корольова", — так українською звучить допис Зеленського.

В оригіналі твіт написаний англійською мовою. Про жодну реакцію самого Ілона Маска поки невідомо.

Утім одного із найбагатших людей світу не просто "позначили" у твіті — запрошення до України опубліковане з ретвітом однієї із липневих публікацій Маска.

Тоді винахідник похизувався, що спілкувався із родичами видатного українця Сергія Корольова. Цікаво, що твіт Маска був малоінформативним, утім наприкінці він написав прізвище інженера українською та російською мовами.

Онук Корольова Андрій, із яким зв’язувався Ілон Маск, лише позитивно відгукувався про їхню розмову. На думку чоловіка, Маска можна назвати оптимістом.

"Він із величезною повагою ставиться до пам’яті мого дідуся, вважає його одним із найвеличніших інженерів і видатних людей свого часу", — говорив Андрій.

Реакція на твіт президента Зеленського з’явилася миттєво. Чимало користувачів родом із РФ намагаються довести, що Корольов був радянським, а не українським вченим. Хтось підтримує запрошення Маска до України, хтось — відверто сміється з такого.

Чи ж вирішить Ілон Маск відгукнутися на пропозицію Володимира Зеленського, невідомо. Якщо так, то шлях американця лежатиме до Житомира, де і знаходиться Музей космонавтики ім.С.П.Корольова. Варто відзначити, що у 2020 році заклад відзначив 50-літній ювілей із моменту заснування. За цей час музей відвідало більше 3 млн людей, а колекція поповнилася понад 25 тис. експонатів.

Раніше "Коментарі" повідомляли подробиці зухвалої афери в США: шахраї обманювали жінок, продаючи їм нібито сперму Ілона Маска.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини