Зеленський повідомив чи тиснув на нього Дональд Трамп

На українську владу ніхто тиснути не може, каже президент

Президент України Володимир Зеленський не відчував жодного тиску з боку Дональда Трампа, коли той був президентом Сполучених Штатів Америки. Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалу CNN, розшифровка якого є на сайті Офісу президента України.

За словами президента, ніхто не вимагав оприлюднювати дані про розслідування, щодо компанії "Burisma" та втручання з території України у вибори США в 2016 році.

"Я не вважав, що на нас чиниться тиск. Я завжди вважав, що ми – незалежна країна, і я відчуваю себе амбітною, незалежною людиною, якій щодня треба вчитися у найкращих. Ось чому моя розмова з президентом Трампом відбулася у такому руслі", - говорить Зеленський.

Володимир Зеленський повідомив, що просто мав гарні відносини з Дональдом Трампом і заручився підтримкою від США.

"Я думав тільки про свою країну, про допомогу. Я не хотів ставити під загрозу військову допомогу. І я хотів провести ще одну зустріч у Білому домі, тому що моїй країні це було потрібно", - відповідав на запитання журналіста президент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, у якому випадку Зеленський зустрінеться з Путіним. За словами прессекретаря президента України Володимира Зеленського — Сергія Нікіфорова, український лідер зустрінеться з главою Кремля Володимиром Путіним, щоб порушити питання окупованих територій. Російська Федерація, своєю чергою, не готова обговорювати подібні питання. Прессекретар Зеленського також додав, що президент України хоче зустрітися з російським лідером у будь-який час і в будь-якому місці в рамках нейтральній території.